Mihajlović poručila tužilaštvu: Utvrdite koliko je EPS oštećen

Sporna saradnja EPS i EFT bila od 2001. do 2003. godine, kada je u Srbiji bila restrikcija struje, kazala je Mihajlovićeva novinarima u Beogradu posle skupa o restrukturiranju EPS.

"U jednom trenutku se gasila termoelektrana, a u drugom interventno uvozila električna energija", kazala je i dodala da vlasnike EFT niko nije pitao ni kako su zaradili prvih sto miliona. Mihajlović je istakla da je krivična prijava u slučaju spornih poslova EPS-a vraćena iz tužilaštva 2005-2006. godine, jer nije bilo dovoljno dokumenata.

Ona je potvrdila da je krajem aprila ove godine o tom slučaju predala dopunjenu krivičnu prijavu tužilaštvu. "Tužilaštvo će utvrditi kolika je šteta, sva dokumentacija je predata i očekujem rezultate", navela je Mihajlovićeva.

Energetska kompanija EFT odbacila je juče optužbe ministarke energetike Srbije Zorane Mihajlović da je preduzeće EPS oštećeno u poslovanju sa tom kompanijom u transakcijama od 2001. do 2003. godine. Slučajem poslovnih transakcija EFT-a sa EPS se bavio i Anketni odbor Skupštine Srbije 2004. godine, a potom i Tužilaštvo, ali nije zaključilo da ima osnova za pokretanje krivičnog postupka. EFT je apelovala na tužilaštvo da se u slučaju transakcija sa EPS-om od 2001. do 2003. angažuju nezavisni, međunarodni eksperti za trgovinu električnom energijom, kako bi se otklonila svaka sumnja u stručnost i pristrasnost relevantnih nalaza.

Izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.