EL HISPANO: Kada želite nekoga da šarmirate

Paelja, tortilja, patatas bravas, hamon serano, gaspaćo i sangrija su samo neki od specijaliteta u kojima možete uživati svim čulima u celoj Španiji. Sada u ovim i u mnogim drugim specijaitetima možete uživati u jednom beogradskom restoranu.

U pitanju je restoran EL HISPANO koji se nalazi u samom srcu grada na Obilićevom vencu. Ovo je jedan od retkih beogradskih restorana koji je uspeo da spoji temperamentnu tradicionalnu i dinamičnu modernu špansku kuhinju.

Iako možda ne spadate u grupu onih koji popodnevnu kafu ispajaju na Obilićevom vencu restoran EL HISPANO će vam pružiti mir u kom zaista možete uživati.

Sastoji se iz tri celine. Na samom ulazu je tapas bar u kom možete da uživate u fantastičnim španskim vinima, odličnoj pršuti i siru koji će vas, obećavamo, ostaviti bez daha. Ako želite da u ovim ukusima za sva čula uživate i u privatnosti svog doma, možete kupiti bilo šta iz njihove ponude i to po znatno nižim cenama.

Za “kraljevski tretman” se popnite na sprat. Možete ići liftom ili stepeništem do velike sale koja raspolaže sa čak 65 mesta. Idelano je mesto za poslovne sastanke ali i neformalna druženja. Enterijer je tako urađen da čak i ako ne znate o kojoj se kuhinji radi, pogodićete: oseća se atmosfera španske koride i flamenka.

U restorane svi dolazimo prvenstveno zbog dobre klope i najviše patimo one gde smo zaista uživali u svakom zalogaju. U EL HISPANO restoranu u ponudi imaju čuvenu ibersku pršutu koja se dobija iod autohtone vrste svinja koje se hrane isključivo žirom, sjajnu selekciju ovčijih sireva Romero i Mancheg, veliki izbor paelja, jela od plodova mora i morske ribe.

ZAVIRITE U FOTOGALERIJU: RESTORAN EL HISPANO

Bajdere od pečene mlade svinjetine su slađe od svih čokoladnih bajadera koje ste do sada probali, goveđi obrazi u sosu od crvenog vina i povrća, biftek sa grila guščijom džigericom i prelivom od crvenog vina i smokava.
Ne morate se opterećivati imenima specijaliteta, osoblje restorana EL Hispano će vas provesti kroz jelovnik i pomoći vam da odaberete jelo koje najviše prija vašem senzibilitetu.

Hranu odlično prati i vinska priča sa pažljivo odabranim vinima najpoznatijih španskih vinarija.