EL HISPANO: Kada želite nekoga da šarmirate

Paelja, tortilja, patatas bravas, hamon serano, gaspaćo i sangrija su samo neki od specijaliteta u kojima možete uživati svim čulima u celoj Španiji. Sada u ovim i u mnogim drugim specijaitetima možete uživati u jednom beogradskom restoranu.

(old_image)

U pitanju je restoran EL HISPANO koji se nalazi u samom srcu grada na Obilićevom vencu. Ovo je jedan od retkih beogradskih restorana koji je uspeo da spoji temperamentnu tradicionalnu i dinamičnu modernu špansku kuhinju.

(old_image)

Iako možda ne spadate u grupu onih koji popodnevnu kafu ispajaju na Obilićevom vencu restoran EL HISPANO će vam pružiti mir u kom zaista možete uživati.

(old_image)

Sastoji se iz tri celine. Na samom ulazu je tapas bar u kom možete da uživate u fantastičnim španskim vinima, odličnoj pršuti i siru koji će vas, obećavamo, ostaviti bez daha. Ako želite da u ovim ukusima za sva čula uživate i u privatnosti svog doma, možete kupiti bilo šta iz njihove ponude i to po znatno nižim cenama.

(old_image)

Za "kraljevski tretman" se popnite na sprat. Možete ići liftom ili stepeništem do velike sale koja raspolaže sa čak 65 mesta. Idelano je mesto za poslovne sastanke ali i neformalna druženja. Enterijer je tako urađen da čak i ako ne znate o kojoj se kuhinji radi, pogodićete: oseća se atmosfera španske koride i flamenka.

(old_image)

U restorane svi dolazimo prvenstveno zbog dobre klope i najviše patimo one gde smo zaista uživali u svakom zalogaju. U EL HISPANO restoranu u ponudi imaju čuvenu ibersku pršutu koja se dobija iod autohtone vrste svinja koje se hrane isključivo žirom, sjajnu selekciju ovčijih sireva Romero i Mancheg, veliki izbor paelja, jela od plodova mora i morske ribe.

ZAVIRITE U FOTOGALERIJU: RESTORAN EL HISPANO

Bajdere od pečene mlade svinjetine su slađe od svih čokoladnih bajadera koje ste do sada probali, goveđi obrazi u sosu od crvenog vina i povrća, biftek sa grila guščijom džigericom i prelivom od crvenog vina i smokava.
Ne morate se opterećivati imenima specijaliteta, osoblje restorana EL Hispano će vas provesti kroz jelovnik i pomoći vam da odaberete jelo koje najviše prija vašem senzibilitetu.

(old_image)

Hranu odlično prati i vinska priča sa pažljivo odabranim vinima najpoznatijih španskih vinarija.

Pogledajte još