Dastin Braun: Vrući nemački dredovi koji su iznenadili Vimbldon (VIDEO)

Dastin Braun, zajedno sa Stivom Darsisom, najveće je iznaneđenje muškog tenisa na ovogodišnjem Vimbldonu. Ovaj zgodni tamnoputi Nemac sa dredovima dugim po pola leđa 189. je igrač na ATP listi, a uspeo je u meču svog života da trijumfuje nad velikim borcem Lejtonom Hjuitom, inače osvajačem Vimbldona 2002. godine.

Zgodni Dastin (1984), poreklom sa Jamajke, zbog nemogućnosti da napreduje u tenisu u svojoj otadžbini najpre je pokušao da promeni nacionalnost i postane Englez. Međutim, na kraju se ipak odlučio za rodnu Nemačku, odakle mu je majka, dok mu je otac Jamajčanin.

Ovaj momak, osim grom-servisima (21 as) čija brzina je išla i preko 188 km/h što je potpuno izludelo Hjuita, sve je fascinirao i svojim izgledom. Razvijeni 28-godišnji Nemac visok je čak 196 cm, a tokom celog meča sa Hjuitom kretao se poput gazele odašiljući ka njemu prave rakete od lopti. Na kraju ga je pobedio u četiri dobijena seta, 6-4, 6-4, 6-7(3), 6-2, što je izazvalo pravu euforiju kod publike.

A kod dama? Pa dame su ostale da prate njegove duge dredove kako se vijore dok juri za lopticom i da maštaju tiho izgovarajući naziv filma Vudija Alena: "You Will Meet a Tall Dark Stranger"!

(old_image)

Dastina u trećem kolu Vimbldona očekuje Francuz Adrijan Manarin, a za koga mi navijamo... nije teško pogoditi!

Pogledajte još