VIMBLDON: Troicki lako do trećeg kola

Meč je trajao sat i 27 minuta, a Troicki je bez mnogo poteškoća uspeo da pobedi 78. tenisera na svetu.

Kuznjecov je veći otpor pružao u prvom i trećem setu, dok je Troicki u drugom odmah na početku oduzeo servis protivniku, poveo sa 2:0 i potom lako kontrolisao tok meča do kraja.

Troicki će za plasman u šesnaestinu finala igrati protiv pobednika meča Vasek Pospišil (Kanada) - Mihael Južni (Rusija).

Troicki je posle današnje pobede nad Kuznjecovim rekao je da je očekivao mnogo teži posao.

"Zadovoljan sam pobedom koja je bila lakša nego što sam očekivao. Igrao sam dobro, nisam Kuznjecovu dozvolio šansu da razmišlja o pobedi. Zadovoljan sam servisom i srećan zbog plasmana u treće kolo", kazao je Troicki za televiziju B92.

"Mnogo je važno da se igra što je kraće moguće. To mi mnogo znači, jer onda spremniji mogu da uđem u sledeći duel", naveo je srpski teniser, koji je i u prvom kolu protiv Janka Tipsarevića dobio meč posle tri seta.

On će u trećem kolu igrati protiv pobednika meča Mihail Južnji (Rusija) - Vasek Pospišil (Kanada).

"Znam šta da očekujem protiv Južnjija. Ove godine igrao je finale u Haleu, odlikuje ga brz i agresivan tenis. Može da dobije bilo koga, ali ako mu nije dan zna i da izgubi. Sve zavisi od mene, ako budem igrao dobro, mogu da ga pobedim"
, istakao je Troicki.

Srpski teniser naveo je i da ima problem sa alergijom na polen.

"Dok igram otvore se disajni putevi, tako da u ovim trenucima nemam probleme. Alergičan sam na travu i polen, uvek je tako na Vimbldonu, koristim par stvari koje pomažu", zaključio je Troicki.

(Tanjug)

Pogledajte još