Nagrada Agenciji SIEPA

BEOGRAD, 01. jun 2009. (FoNet) - Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) proglašena je za najbolju organizaciju ovakve vrste u kategoriji zemalja sa ekonomijom u razvoju.

U izveštaju GDP Global Development International (www.gdpglobal.com) iz Londona, koji dodeljuje ovu nagradu svake godine, navodi se da je SIEPA najbolju ocenu dobila zbog web sajta i elektronske komunikacije sa klijentima, koja je na zavidnom svetskom nivou.

Na drugom i trećem mesto nalaze se agencije za privlačenje investicija zemalja Nikaragve i Venecuele, a u ovogodišnjem ocenjivanju učesvovalo je više od 40 agencija za promociju investicija iz preko 25 zemalja i regiona.

Takođe, SIEPA je prošle godine uvrštena u šest najboljih organizacija ove vrste u čitavom svetu od strane Međunarodnog trgovinskog centra (www.intracen.org), zajedničko telo Svetske trgovinske organizacije i Ujedinjenih Nacija.

Ovo je bila samo nova potvrda kvaliteta rada naše agencije sa „najviše instance“, uzimajući u obzir da je dve godine u Istraživanju Specijalizovane agencije Svetske Banke (MIGA), u kome su upoređivane agencije za promociju investicija 114 zemalja u razvoju i tranziciji, SIEPA bila u grupi od prvih osam (rezultat u rangu sa najboljim svetskim agencijama).

SIEPA je osnovana 2001. godine kao posebna agencija Vlade Srbije i do sada je realizovala veliki broj investicionih projekata u našoj zemlji, uključujući i neke od najvećih stranih investicija koje su došle u Srbiju.

Takođe, ova agencija je popularna među domaćim izvoznicima, pre svega zahvaljujući velikom broju međunarodnih sajmova na koje vodi domaće kompanije.

Agencija pored savetodavne i tehničke podrške kompanijama, administrira i državnu finansijsku podršku, kako izvoznicima tako i investitorima koji otvaraju nova radna mesta u Srbiji, kaže se u saopštenju.

Pogledajte još