Stojanović uvodi u Zvezdu rad red i disciplinu!

Slovenački novinari kažu da se radi o "urbanom treneru“, koji je odrastao u Ljubljani, gde je studirao Fakultet za sport. Dosta pažnje posvećuje sopstvenom imidžu, često odlazi na koncerte i izložbe, elokventan je i gostuje na slovenačkim televizijama i kad tema nije sport.

Voli da izlazi na popularna mesta i druži se s rokerima. Svira povremeno s bendom Big fut mama, a omiljena rok grupa mu je kultni beogradski sastav Ekatarina Velika.

Voli da forsira taktiku 4-2-3-1, mada je prilagodljiv, zavisno od karakteristika igrača koje ima. Na mesto selektora Slovenije došao je umesto Matjaža Keka, na inicijativu tamošnjeg predsednika Aleksandra Čeferina.

Karijeru je gradio zahvaljujući radu i odricanju. Disciplina je najbitnija stvar koju traži u igri, u kojoj posebnu pažnju obraća na prekide, kako u fazi odbrane tako i u fazi napada. Ne libi se da kritikuje sudije.

Miran je i strpljiv trener, nije sklon konfliktima, nije euforičan niti impulsivan. Veliki minus mu je loša reakcija ako radi pod pritiskom. U Celju, gde su uslovi za rad zbog finansijskih problema bili kao u Zvezdi, napravio je dobar rezultat, ali se slomio pod pritiskom i neočekivano napustio klub.

Slaviša Stojanović neće biti prvi Slovenac na klupi Crvene zvezde. Tu dužnost pre njega obavljao je Ivan Toplak, koji je bio trener crveno-belih od 1964. do 1966.
Stojanović je prokomentarisao šanse Zvezde na otvaranju sezone 18. jula.

"Činjenica je da kasnimo i da nemamo mnogo vremena. Predstoji nam veoma naporan period, kad moramo dobro da se pripremimo i spremni dočekamo početak kvalifikacija. Oba potencijalna rivala su u prednosti u odnosu na nas jer su im nacionalni šampionati u toku. I pored toga, nadam se da ćemo uspeti sve da nadoknadimo" kaže Stojanović.

Izvor: Kurir

Pogledajte još