Karneval brodova u Beogradu: Svi na Dunav, svi na Savu

Program jubilarnog Karnevala brodova obeležiće tradicionalna parada okićenih plovila, džet ski akrobacije na vodi, jedriličarski klubovi, zabavni program izvođača na obali, Policijski orkestar, muzički koncerti i karnevalski vatromet. Povorka karnevalskih brodova počeće u 19 časova, koja će krenuti od restorana „Vodenica” i Jahting kluba „Kej”, a tom prilikom isploviće plovila Ministarstva odbrane – Rečna flotila u Beogradu, Rečne policije, Vatrogasne službe, plovila JVP „Beogradvode”, RIB čamci, brodovi iz beogradskih marina Save i Dunava i turistički brodovi.

Među učesnicima zabavnog programa na obali biće pozorišne trupe, umetnici, ljudi na štulama, akrobate, klovnovi, ulični zabavljači, mađioničari, stare zanatlije i prodavci suvenira. Od karnevalskih grupa, nastupiće plesna trupa ambasade Malezije, grupe “River dance”, “Art of dance”, “Hop-hop dance group”, “Beonis”, “FLY”, “Army dance” i druge.

U oviru muzičkoh programa, na bini smeštenoj kod Brankovog mosta, nastupiće grupa „Babe“, „Đura i mornari“, Carnival Heat Duo i Jonas Knoph iz Nemačke.

I ove godine, posetioci Karnevala imaće prilike da besplatno krstare rekama Savom i Dunavom turističkim brodovima za razgledanje grada, počev od 17h sa polaskom sa pristana broda Kornjača kod „Beton hale”, i na taj način učestvuju u karnevalu.

Zahvaljujući udruženju „Fraktal3”, određeni broj plovila biće karnevalski dekorisan, a kreativnost i aktivnost vlasnika koji sami budu ukrašavali svoja plovila biće nagrađena. Žiri će proglasiti najkreativnije dekorisanu, „najveseliju” i društveno odgovornu marinu, i dodeliti vredne nagrade.

Izbor za Kraljicu Karnevala

Izbor za Kraljicu karnevala biće organizovan u četvrtak, 4. jula, na Naxi plaži ispred Ušće Shopping centra, sa početkom od 20.30 časova. Uz voditeljski program Blaže, Prljavog inspektora, i koncert Ivan Pavlović benda, žiri će birati Kraljicu karnevala koju tom prilikom očekuju vredne nagrade. Izbor će početi u subotu 29. juna i trajaće do 3. jula, u organizaciji Naxi radija i Ušće Shopping centra.

Ekološka kampanja

U skladu sa podsloganom Karnevala „Bistro i čisto!”, koja ima cilj da skrene pažnju na značaj očuvanja životne sredine i unapređenja obala i priobalja reka, održaće se brojne aktivnosti.

Na samoj manifestaciji, u saradnji sa kompanijama Coca Cola HBC Srbija, Recan fondacija i Sekopak, organizovaće se društveno odgovorna kampanja reciklaže otpadnih materijala, u okviru koje će na pristaništu biti postavljene specijalne ručne prese za reciklažu konzervi, posebe kante za odlaganje i razvrstavanje otpada, i 5 skulptura napravljenih od iskorišćenih limenki za piće, pod parolama Sekopaka-a “odbaci lose navike” i Recan-a “limenka po limenka”.

„Danube Blue Week“

Ovogodišnji Beogradski karneval brodova biće deo Međunarodne manifestiacije „Danube Blue Week“, koji se u Srbiji obeležava od 25. juna do 20. jula, i u okviru koje će gradovi i zemlje povezane Dunavom promovisati kulturne, privredne, sportske i turističke vrednosti i potencijale.

Počev od 17 časova, na štandovima na Savskom pristaništu predstavće se gradovi: Beograd, Budimpešta, Bratislava, Beč, Ulm, Novi Sad, Veliko Gradište, Majdanpek, Lepenski vir, Kladovo, Smederevo, Golubac, Negotin, dok će promotivne štandove imati i Turistička organizacija Nemačke i Turistička organizacija Srbije, kao i Dunavski centar za kompetenciju (DCC).

U cilju jačanja dobrih odnosa sa gradovima na Dunavu, turističkim organizacijama i opštinama, na štandovima će biti prikazana turistička ponuda pomenutih gradova, projekti i manifestacije koje se u njima održavaju, a sve u cilju promocije podunavskih gradova.

Kao član Dunavskog centra za kompetenciju (DCC), Beograd ima profil na sajtu Danube.Travel .

Beogradski karneval brodova je tradicionalna gradska manifestacija koju 10 godina organizuje Turistička organizacija Beograda u saradnji sa brojnim Prijateljima, u cilju popularizacije reka Save i Dunava i ušća istih kao prepoznatljivog područja Beograda. Karneval doprinosi atmosferi Grada i promoviše Beograd kao turističku destinaciju sa fokusom na nautički turizam prestonice.

Direktan prenos 10. Beogradskog karnevala brodova omogućiće medijski partner Studio B.

Program Beogradskog karnevala brodova:

17.00h Revija jedrilica

17.30h Predstavljanje gradova na Dunavu “Danube Blue Week”

18.00h Jet-ski atrakcije / Policijski orkestar / DJ nastup – Carnival Heat Duo

19.00h Karneval brodova i karnevalskih grupa / muzički nastup – Jonas Knouph (Nemačka)

21.00h Koncert grupe „BABE”

22.30h Karnevalski vatromet

22.45h Koncert grupe “Đura i mornari“

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.