Hrvatski novinar i kolumnista Boris Dežulović priveden na sud

Policija je po nalogu Opštinskog suda danas privela Borisa Dežulovića, novinara Slobodne Dalmacije jer se nije pojavljivao na ročištu u parnici koju je grupa građana podnela protiv 'Slobodne Dalmacije'.

Tužen je članak objavljen u 'Slobodnoj Dalmaciji' 28. maja 2012. godine pod naslovom ''Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji'', autora Borisa Dežulovića. U članku pod tim jezivim naslovom objavljenim povodom protivljenja prošlogodišnjoj 'Gay paradi' u Splitu agnostička 'Slobodna Dalmacija' je grubo oklevetala i izvređala nosioce građanske inicijative koji su se protivili najavljenoj trasi održavanja 'Gay parade'. Pod njihovom fotografijom i uz podnaslove ''Desničarska stoka'' i ''Katolički talibani'' za nestanak Antonije Bilić 'Slobodna Dalmacija' je oklevetala Bubamare jer da nije bilo protivljenja 'Gay paradi' ne bi bilo ni potrebe za policijskim osiguranjem.

Naravno da Boris Dežulović o Draganu Paravinji nije rekao ništa loše. Boris Dežulović predložen kao svedok od strane tužene 'Slobodne Dalmacije', a nije se pojavio na prethodna tri ročišta. Danas je konačno u splitski Opštnski sud na Dračevcu priveden u pratnji policije. Kako je dolazak na sud kasnio više od pola sata ostaje nepoznato gdje je policija preuzela Dežulovića koji je očito i ovaj put pokušao izigrati sudski postupak i dolazak na sud jer je advokat 'Slobodne Dalmacije' pre početka rasprave službeno izjavio da Dežulović dolazi na raspravu sam i da se upravo vozi autobusom u pravcu Suda – rekao nam je Lozo, koji je zajedno s nekolicinom građana koji se nazivaju Bubamare, tužio Slobodnu Dalmaciju.

Boris Dežulović potvrdio je kako je bio na sudu da da izajvu jer zadnja dva puta nije bio na ročištu. ''Sud je,'' kaže, ''naložio policiji da ga privede.''

''U ovome nema ništa sporno. Iz policije su me nazvali da pitaju gdje sam i kad sam rekao da kasnim došli su po mene. Stvarno moram pohvaliti policiju, bili su izuzetno korektni i susretljivi. Zapravo mi je policija došla kao taksi služba'' rekao je Boris Dežulović.

Pogledajte još