Mihajlović: Za direktora EPS-a do sada dva kandidata

Mihajlovićeva je u Skupštini Srbije, gde članovi vlade odgovaraju na poslanička pitanja, rekla da je šteta što je tako malo prijavljenih, i pozvala zainteresovane stručne kandidate da se prijave na konkurs.

Ona je kazala da je raspisan i konkurs za imenovanje generalnog direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica i dodala da “nema ništa protiv da se raspišu konkursi za sve direktore javnih preduzeća”.

Poslanik LDP Bojan Đurić, koji je upitao vladu dokle se stiglo sa raspisivanjem konkursa za direktore javnih preduzeća, rekao je da se ljudi ne prijavljuju jer nemaju poverenja da će oni biti objektivni, da će konkursne komisije raditi objektivno i da neće biti političkih pritisaka.

Mihajlovićeva je odgovorila da kandidati nemaju poverenja u konkurse jer su se prethodnih godina direktori “postavljali na sve načine, osim na onaj koji je prirodan”, odnosno kroz konkurse.

Sve biografije koje stignu za mesto direktora EPS-a, rekla je Mihajlović, biće javne, javnost će znati ko se prijavio, kakvo je njegovo iskustvo, šta su predlagali na razgovorima da mogu da urade da poboljšaju rad preduzeća.

“Mislim da je to najtranspartentnije moguće”,
rekla je Mihajlović dodajući da će, što bude više prijavljenih, biti i bolji direktor.

Izvor: blic

Pogledajte još