Tomić: Sačuvaćemo okosnicu tima

BEOGRAD, 1. juna 2009. (Beta) - Sportski direktor srpskog fudbalskog šampiona Partizana Ivan Tomić rekao je da će "crno-beli" sačuvati okosnicu tima i dodao da će u prelaznom roku dovesti trojicu ili četvoricu novih igrača.

Partizan je ove sezone ostvario uspešne rezultate, fudbaleri su odbranili "duplu krunu", prvi put u istoriji kluba.

"Ne želimo da prodamo pola ekipe, pa da se nađemo u problemu. Ostaje nam srž i kostur ekipe za sledeću sezonu. Iako smo primorani da svakih šest meseci prodajemo jednog igrača, uspevamo to da nadomestimo iz sopstvene škole fudbala, ali i dovođenjem igrača sa strane", rekao je Tomić novinarima na stadionu Partizana.

Tomić je rekao da će u predstojećem prelaznom roku pojačati ekipu sa tri ili četiri igrača, na pozicijama levog beka, napadača i srednjeg veznog.

"Nećemo dovesti više od tri ili četiri igrača, neke iz domaćeg prvenstva a neke iz inostranstva. Prošla su tek dva dana od završetka šampionata i bilo bi neozbiljno da kažem za koga smo zainteresovani. Imamo budžet da se kvalitetno pojačamo", dodao je on.

Tomić je rekao i da je povratak bivšeg kapitena Partizana Saše Ilića u Humsku nerealan, pošto ekipa na toj poziciji (plejmejkera) ima Adema Ljajića, Almanija Moreiru i Nemanju Tomića.

Iz Partizana je do sada otišao samo Antonelo Žuka, a Tomić je rekao da postoji verovatnoća da će još neki fudbaler otići, ali da eventualnim dovođenjem stranih igrača ne želi da "uđe u problem sa strancima u timu".

"Ne sedimo skrštenih ruku, već želimo da dočekamo sledeću sezonu jači. Želim da poručim navijačima da činimo velike napore da se pojačamo jer znamo šta nas čeka u Evropi, ali i šta navijači od nas očekuju", rekao je on.

Takođe, sportski direktor "crno-belih" rekao je da će klub pokušati da smanji broj igrača koji imaju profesionalni ugovor na 30, jer ih je u jednom trenutku u Partizanu bilo 54-55 i da će se klub osloniti na omladinsku školu.

Bivši kapiten Partizana rekao je i da će u četvrtak razgovarati sa fudbalerom Šalkea Mladenom Krstajićem oko eventualnog transfera.

"On je na odmoru, u sredu se vraća u Beograd, dok ćemo u četvrtak razgovarati sa njim. Krstajić je veoma cenjen u Nemačkoj i ako se vrati u Partizan to ne znači da nema gde da nastavi karijeru. Dobio je mnogo ponuda iz Nemačke, od jednog velikog kluba, kao i od PSV-a", rekao je on.

Tomić je ocenio da bi Krstajić uneo potrebno iskustvo u ekipu koju očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Iznećemo mu naše planove i ambicije, mogao bi da bude značajan za ekipu. Ali naša ponuda ne može da bude kompatibilna sa ponudom neke nemačke ekipe. Želimo da oseti značaj i potrebu kluba da se vrati. On je jedan od šrafova koji bi mogao da bude ključan u utakmicama koje nas očekuju", smatra on.

Sportski direktor osvajača "duple krune" veruje da Partizan ima kvalitet za učešće u Ligi šampiona.

"U Ligu šampiona se ne ulazi preko novina i medija već na terenu. Imamo kvalitet, želju i mogućnost, ali moramo da idemo od utakmice do utakmice i to je jedini pravi put. Samo na taj način ćemo da ostvarimo to što želimo", rekao je Tomić.

Pogledajte još