Uplaćen milion firmi Ane Bekute za njen koncert

Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić: Izgradnja puteva u zamenu za honorare pevačice
Sve do juče sakrivan je iznos ovih troškova, kada je, na zahtev novinara koji su se 10. juna pozvali na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, stigao odgovor.

U odgovoru koji je potpisao zamenik predsednika Miroslav Milovanović ističe se da je sa Privrednim društvom "Brojanica" d.o.o. iz Beograda sklopljen ugovor o nastupu Ane Bekute za iznos od 780.234 dinara i plus PDV od 20 odsto što je ukupno 936.280.

Na ovaj iznos dodaje se 115.000 dinara za postavljanje bine i ozvučenja.

Zanimljivo je da je direktor ovog Privrednog društva lično Ana Bekuta, koja je potpisala ugovor 15. aprila, a u ime opštine Gornji Milanovac predsednik Milisav Mirković.

Prema ugovoru opština je u roku od tri dana od potpisivanja uplatila 80 odsto sredstava (749.024), a ostatak tri dana posle održanog koncerta (187.256 dinara).

Pored toga opština je bila u obavezi da obezbedi hranu za celu ekipu iz Beograda dok borave u Gornjem Milanovcu, i negaziranu vodu (0,5l) za izvođača i orkestar, kao i dežurnog električara i profesionalno obezbeđenje (koliko su ovi troškoivi iznosili nije poznato).

U članu 4. piše da "ovaj ugovor i njegove odredbe predstavljaju poslovnu tajnu koju su ugovorne strane obavezne da čuvaju od neovlašćenog pristupa informacijama od strane trećih neovlašćenih lica".

Mirković "ne raspolaže informacijom" o imenu deteta zbog kojeg je organizovan humanitarni koncert

Na izjave predsednika opštine Milisava Mirkovića da je ovaj koncert humanitarni i da će sredstva biti uplaćena za lečenje deteta u inostranstvu, novinari su tražili da se dostavi ime toga deteta i adresa. U odgovoru iz predsednikovog kabineta je napisano da "opština ne raspolaže traženim informacijama".

Predsednik je tvrdio i da je privreda obezbedila sredstva za koncert a u odgovoru se navodi da su tri preduzeća (Spketar, Takovo i Tipoplastika) ukupno uplatila 105.000 dinara, kao donaciju za Dan opštine a ne za koncert, a sve ostalo je plaćeno iz budžeta.

Na kraju se saopštava da su sredstva za koncert obezbeđena odlukom o budžetu za 2013. godinu i to u delu "Usluge po ugovoru" za šta je izdvojeno 47.460.000 dinara.

Izvor: Beta

Pogledajte još