Nije u braku sve "med i mleko": Problemi s kojima se bore venčani

Problematične situacije vrlo brzo nakon ulaska u bračnu luku izađu na videlo i često se, nažalost, opet pojave. Naučite kako da se nosite s njima. Evo nekoliko stvari koje se pojavljuju kao problemi među partnerima:

Novac
Teško je na početku se naviknuti na zajednički račun i pravdanja zašto ste podigli novac i na šta ste ga potrošili, a da se prethodno niste konsultovali s drugom stranom.

Nezavisnost
Kao što je super da je neko uvek uz vas, isto tako se treba naviknuti na tu situaciju. Osećaj je istovremeno i lep i težak. Teško je, jer shvatate da više niste nezavisni i samostalni.

Zabava
Iako se slažete u mnogim stvarima, postoje i "sitnice" oko kojih se ne možete dogovoriti. Primera radi, zanimaju vas različite emisije na televiziji, pa neprestano morate da tražite kompromis. Naviknite se.

Bitke zbog posla
Koplja će se među bračnim partnerima lomiti i zbog njihovih karijera i poslova. Često će se po dolasku kući raspravljati ko je imao teži dan na poslu i ko bi zbog toga trebalo da preuzme većinu kućnih poslova.

Lične stvari
Neretko ćete se sporečkati i oko nakupljenih stvari. Njoj će možda smetati što je garaža ili šupa pretrpana raznim stvarima, a njemu će smetati što ona ne želi da se reši starih stvari iz ormara koje više ne nosi.

Porodična okupljanja
Roditelji će vas uvek pozivati na razna slavlja i ručkove. Tada morate da uvedete raspored kako se ni jedna strana ne bi osetila zapostavljenom.

Kućni poslovi
Ovi poslovi se ne obavljaju sami od sebe. Dogovori oko podele kućnih poslova neretko mogu da prerastu u svađu.

Vaspitanje dece
Vi ste možda odgojeni na jedan način, a partner na drugi, stoga se način odgoja dece može itekako razlikovati. Najverovatnije ćete učiniti par grešaka dok se ne usaglasite i ne uhodate.

Intimnost
To je teška bračna borba. Ako u tom delu nema harmonije među partnerima, verovatno će se sukobljavati i na ostalim područijima.

Životne razlike
Vi možda niste aktivan tip, pa najčešće jedete voće i povrće, dok je vašem partneru fizička aktivnost jako bitna, a obrok bez mesa ne smatra obrokom. Te razlike takođe mogu da dovedu do sukoba i važno je da se na pravi način izborite s njima.

Izvor: Magazin.hr, 24sata.rs

Pogledajte još