U Srbiji 130 kurirskih službi dobilo zabranu rada

BEOGRAD, 2. juna 2009. (Beta) - Inspektori za poštanske usluge u prethodnih godinu dana su u Srbiji zabranili rad 130 firmi koje su se bavile dostavom pošiljaka, rečeno je u utorak agenciji Beta u srpskom ministarstvu za telekomunikacije.

U Ministarstvu kažu da se taj problem ne može rešiti dok Skupština Srbije ne usvoji izmene Zakona o poštanskom saobraćaju, koje su u proceduri od septembra 2008. godine ili ne izabere članove Saveta Agencije za poštanske usluge, koja bi trebalo da izdaje dozvole za rad kurirskih službi.

Udruženje za poštanski saobraćaj Privredne komore Srbije u ponedeljak, 1. juna, zatražilo je da inspekcija prestane da zabranjuje rad kurirskih službi i firmi za ekspresnu dostavu pošiljaka zato što ne mogu da dobiju dozvolu jer još nije osnovana Agencija za poštanske usluge.

U Ministarstvu za telekomunikacije ističu da su predložili izmene zakona o poštanskim uslugama, kojima je predviđeno da se Ministarstvu dozvoli da privremeno preuzme nadležnosti Agencije za poštanske usluge, dok ona ne počne da radi. Predlog izmena je podnet Skupštini Srbije 19. septembra 2008. godine, ali još nije usvojen, navode u Ministarstvu.

Pogledajte još