„Alpini" otkaz zbog bankrota!

0

Srbija raskida ugovor sa austrijskom kompanijom „Alpine bau", koja je angažovana na izgradnji dela istočnog kraka Koridora 10, saznaju "Novosti".

„Koridori Srbije” dobili su zvaničan dopis „Alpine”, koja ih je obavestila da se nalazi u stečaju i da je prijavila postupak reorganizacije bez samostalnog upravljanja, što znači da je imenovan stečajni upravnik i to je, kako saznajemo, advokat Štefan Ril.

Imajući u vidu zvaničan dopis „Alpine” i međunarodne ugovore, stekli su se uslovi da „Koridori Srbije” pokrenu postupak za jednostrani raskid ugovora. Takvu preporuku dao je i nadzor na ovom projektu, a to je kompanija „Eptisa”. Potrebna je još saglasnost advokata, Svetske i Evropske investicione banke, kao i Vlade Srbije, kojoj će „Koridori” dostaviti predlog raskida ugovora na odobrenje.

Stečajni postupak otvoren je pred sudom u Beču i rok za prijavu potraživanja ističe 16. avgusta 2013. godine. Do ovog datuma sve firme u Srbiji, koje su radile za „Alpinu” kao podizvođači, kooperanti, a nisu naplatili svoja potraživanja, obavezno treba da podnesu prijavu i angažuju stručnu pomoć.

Izvor: Večernje novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.