Krčmarević objavio spisak igrača za EP u Švedskoj

BEOGRAD, 2. juna 2009. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević rekao je da ekipa sa najvišim ambicijama odlazi na Evropsko prvenstvo u Švedsku i dodao da je to poslednja prilika da ta generacija napravi veliki rezultat.

Krčmarević je saopštio spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, od 15. do 29. juna, na kojem nema novih fudbalera.

"Napravili smo veliki uspeh plasmanom među osam najboljih u Evropi. Na šampionat se nije plasirala Holandija, koja je dva puta uzastopno osvajila turnir, kao i Francuska, a time je i naš uspeh veći. Neće biti lako, ali imamo velike ambicije bez obzira na probleme s kojima smo se susretali", rekao je Krčmarević na konferenciji za novinare.

"Međutim, ambicije su ponekada bile prevelike i apelujem na javnost da 'spustimo loptu', optimizam neka bude prisutan, ali moramo da skinemo teret sa leđa ovih mladih fudbalera. Verujem u njih, ovaj poziv su zaslužili ponašanjem i zalaganjem na terenu", dodao je.

Krčmarević je rekao da će se igrači koji su trenutno sa "A" selekcijom (Ivan Obradović, Miralem Sulejmani i Gojko Kačar) priključiti ekipi na završnim pripremama u Švedskoj, ali i dodao da smatra da je slabiji deo njegove ekipe odbrambena linija tima.

"U odbrani imamo fudbalere koji nisu bili standardni u svojim ekipama, ali i Zvezdine igrače koji su loše odigrali sezonu. Pokušali smo da 'skinemo' kaznu Slobodanu Rajkoviću, ali nismo uspeli i to je za nas hendikep. Međutim, imamo kvalitetne igrače u srednjem redu i napadu sa kojima možemo svima da se suprotstavimo", rekao je on.

Napadač Nanta Filip Đorđević se oporavlja od povrede stopala, a Krčmarević je rekao da očekuje da će se on oporaviti do početka turnira.

Takođe, selektor je dodao da će ekipi mnogo pomoći podrška srpskih navijača koji žive u Švedskoj. On je istakao da će reprezentacija Srbije najverovatnije imati najmlađu ekipu na turniru.

"Svi reprezentativci bi trebalo da se drže reda i poštuju disciplinu i to niko ne sme da naruši. Bićemo jedna od najmlađih ekipa na turniru i to će biti poslednja prilika ove generacije da napravi veliku stvar. Videćemo koliko smo sposobni za to", rekao je Krčmarević.

Reprezentativac Srbije Milan Smiljanić rekao je da će uz dobru atmosferu ekipa pokušati da napravi uspeh u Švedskoj, ali i da su utakmice mlade ekipe "odskočna daska" za sve igrače.

"Uz dobru atmosferu i podršku koju smo zaslužili, možemo da napravimo uspeh. Mladi igrači su svesni da je Evropsko prvenstvo odskočna daska u karijeri. Prva utakmica protiv Italije može da bude najvažnija, ali takođe, ne mora da bude mnogo važna", smatra on.

Reprezentacija Srbije 4. juna putuje na Zlatibor, gde će u sklopu priprema odigrati prijateljsku utakmicu sa ekipom Makedonije, 7. juna od 17.30.

Ekipa kreće u Švedsku 11. juna i biće smeštena u hotelu nedaleko od Helsingborga.

"Orlovi" na Evropskom prvenstvu igraju u Grupi A sa reprezentacijama Italije (16. juna od 20.45), Belorusije (19. juna od 18.15) i domaćinom Švedskom (23. juna od 20.45).

Spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Švedskoj:

Golmani: Željko Brkić, Bojan Šaranov, Živko Živković.

Odbrambeni i spoljni igrači: Nenad Tomović, Marko Jovanović, Nemanja Pejčinović, Milan Vilotić, Jagoš Vuković, Rajko Brežančić, Ivan Obradović, Nikola Petković.

Igrači sredine terena: Milan Smiljanić, Ljubomir Fejsa, Nemanja Matić, Nikola Gulan, Gojko Kačar, Zoran Tošić, Marko Milinković, Nemanja Tomić, Dušan Tadić.

Napadači: Miralem Sulejmani, Filip Đorđević, Rade Veljović.

Pogledajte još