"Opštenarodni revolt", protest na Trgu Republike 5. jula

0

Građani Srbije ovih dana se preko društvenih mreža pozivaju da dođu na narodni protest 5. jula u 17.30 časova na Trgu Republike u Beogradu.

Na Fejsbuku se, u pozivu na protest “Opštenarodni revolt! Svi na protest !” ističe da su uzroci ovog socijalnog, društvenog i narodnog protesta: sve veće siromašvo naroda, a sve veće bogatstvo bogatih, rastuća nezaposlenost, eksploatacija radnika, loši radni uslovi, prekovremeni rad, rastuće nasilje nad ženama, diskriminacija raznih manjinskih grupa u našem društvu (etničke manjine, LGBT, imigranti, izbeglice), raspad zdravstvenog sistema….

Kao sistemski problemi navode se odsustvo svake mogućnosti da narod utiče ne državnu politiku,partokratija, diktatura kapitala, kontrolisani mediji, korupcija i nepotizam.

Protest pokreće revolitrani narod, bez stranaka i stranačkih obeležja. Vrlo prosto i jednostavno, dođite na protest da zajedno direktno demokratski odlučimo šta i kako ćemo dalje, šta nam je činiti Vreme je da se udružimo i sve naše parcijalne probleme pokušamo zajedno da rešimo jer zajedno smo jači“, navodi se u pozivu.

Izvor: Novimagazin, Facebook

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.