Amfilohije: NATO je "Četvrti rajh"

0

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je NATO pakt "Četvrti rajh", odnosno nastavak fašizma i želje da se zagospodari čitavim svetom, prenose danas podgorički mediji.

On je ocenio da je dobro što se region ujedinjuje sa Evropom, ali ne kao deo NATO pakta.

Radi čega postoji NATO pakt? Šta je NATO pakt nego Četvrti rajh? Šta je to nego nastavak fašizma i želja da zagospodarite čitavim svetom“, smatra mitropolit Amfilohije.

On je, kako prenose podgorički mediji, kazao da bi najveći doprinos Crne Gore Evropi bio kada bi zamolila NATO da se rasformira.
 
Idemo u Evropu, ali da doprinesemo nešto ne samo da prosimo po Evropi. Prvo što bi mogla da uradi Crna Gora jeste da zamoli NATO narode da rasformiraju pakt. To bi bio njen doprinos toj Evropi“, rekao je mitropolit Amfilohije.
 
On je, na osveštanju obnovljene crkve Svete Trojice na Blatini kod Kolašina, kazao da se na Kosovo i Metohiji nastavlja “Muratova tiranija”.
 
Sada u njoj ne učestvuju samo Murat, već i NATO, EU i SAD, odnosno svi oni koji nastavljaju krstašku, inkvizitorsku, Napoleonovu i boljševičku tiraniju“, kaže mitropolit crnogorsko-primorski.

Prema njegovim rečima, Evropljani su na tri vere – okom namiguju, a ni u jednu pravo ne veruju.

Štite ljudska prava, a bombarduju nas i to nazivaju humanitarnim bombardovanjem. Amerikanci su podigli na Kosovu jedno od najvećih vojnih utvrđenja na svetu u humanitarne svrhe. Treba dobro da razmisle naši glavari. Treba da idemo u Evropu, ali u koju i kakvu? Ovakva Evropa – zločinačka, tiranska, koja gazi sirotinju – je li to Evropa koja nam treba“, naveo je mitropolit Amfilohije.

Izvor: Tanjug via Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.