Na more s dečkom ili drugaricama?

Dobre vesti za devojke koje nemaju partnere: američko istraživanje koje je sproveo hotel Hilton, pokazalo da se devojke koje su u vezama, sve češće odlučuju na odmor sa svojim drugaricama. Šezdeset odsto devojaka svoje partnere radije ostavlja kod kuće i pakuje kofere za odmor sa prijateljicama.

Još jedan razlog zbog kojeg je devojkama primamljiviji odmor u ženskom društvu je nemogućnost da se sa partnerom usaglase oko destinacije na koju bi se uputili, kao i to da se retko dešava da slobodne dane, odnosno godišnji odmor, dobiju u istom periodu.

Većina devojaka koja nema partnere obradovala se rezultatima ovog istraživanja, budući da im je već poprilično dosadilo da podsećaju svoje prijateljice na to da im ni malo nije prijatno da na odmor idu sa njihovim momcima.

Od broja anketiranih žena, svaka peta priznaje da bi rado ostavila dete svom partneru dok je sa drugaricama na odmoru, dok deset odsto žena priznaje da odlazi na odmor u ženskom društvu kako bi odmorile od svakodnevne rutine.

Takođe, u poslednje vreme postali su popularni ženski vikendi, koji podrazumevaju kratkotrajan beg od obaveza. Njih najčešće praktikuju poznate mlade mame. Ipak, zaslužile su da predahnu od napornog roditeljstva, zar ne?

(Izvor: Cosmopolitan.rs )

Pogledajte još