Košarkašice Srbije bez bronze, poraz od Turske

Srbija je dobro počela meč, vodila je skoro tokom celog prvog poluvremena, ali je Turska u drugom zaigrala sigurnije i bolje i serijama poena preokrenula rezultat, a onda u finišu došla i do ubedljivog vođstva.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jelena Milovanović sa 23 poena, dok su Tamara Radočaj, Saša Čađo i Sara Krnjić postigle po 11.

Tursku su predvodile Nervije Jilmaz sa 19 i Kvanitra Holingsvort sa 18 poena.

Srbija se ovim rezultatom plasirala na Svetsko prvenstvo sledeće godine, kao i na naredno Evropsko.

U finalu od 20.00 igraju Francuska i Španija.

Srbija je odlično počela i povela u početku, a vođstvo je držala sve do druge četvrtine. Košarkašice su igrale dobro na oba kraja terena, ali su im Turkinje zadavale probleme u ofanzivnom skoku.

Uprkos tome, pre svega Jelena Milovanović, Saša Čađo, a kasnije i Sara Krnjić pogađale su u napadu i držale su prednost svog tima do 24:21 na kraju prve četvrtine.

Srbija nije imala rešenja za Jilmazovu, a kada se u napadu probudila krupna Holingsvort, Turska je uspela da povee početkom druge četvrtine, 26:24.

Srbija, međutim, nije želela da ispusti prednost, tako da su ekipe do kraja poluvremena igrale "rezultatsku klackalicu" u kojoj je Srbija bila uspešnija, tako da je na poluvreme otišla sa poenom prednosti, 44:43.

Slično je počelo drugo poluvreme, ali tako je samo izgledalo, posle nekoliko razmenjenih poena i trojke Milovanovićeve, Srbija je povela sa 49:47, ali je onda Turska napravila seriju od 14:0, koju je predvodila Birsle Vardarli sa 10 poena u tom periodu, uz pomoć Holingsvortove.

Na kraju te serije Turska je imala vođstvo 61:49, ali, što je još važnije, kontrolu tempa i stila igre. Iako je bila treća četvrtina, delovalo je kao da je meč već rešen.

Srbija se borila i pokušavala je u poslednjoj deonici da uradi, ali joj to Turska nije dozvolila, igrom u odbrani i napadu, da bi na kraju pobedila ubedljivom razlikom.

Beta

Pogledajte još