Pelegrini uveren da će uspeti da podigne Real

MADRID, 2. juna 2009. (Beta-AP) - Novi trener fudbalera madridskog Reala Manuel Pelegrini najavio je da će u taj španski klub doneti stabilnost, ali i nove igrače, koji bi trebalo da ekipu ponovo učine najboljom u zemlji.

Pelegrini je, međutim, na prvoj konferenciji za novinare u ulozi trenera Reala rekao da se ne oseća kao trener "galaktikosa", kako je tim "kraljevskog kluba" nazivan u periodu kada je novi predsednik Madriđana Florentino Peres vršio prvi mandat na toj funkciji.

Peres je već najavio da će se Real slično ponašati i u letnjem prelaznom roku.

"Ne osećam se kao trener 'galaktikosa'. Međutim, ako budemo dovodili igrače svakako će svi oni biti veliki fudbaleri. Možemo sada da nabrajamo imena, možda i njih 20, ali ona nisu bitna, pošto će svi igrači biti deo jednog novog, velikog projekta", kazao je 55-godišnji čileanski trener.

Mediji su već spekulisali o navodnom dolasku Kake i Kristijana Ronalda u Madrid. Novi direktor kluba Horhe Valdano i sam je dao povoda za te spekulacije rekavši da Real pregovara sa jednom "superzvezdom".

"Ne želimo da naši pregovori izađu u javnost, jer bi ih to samo zakomplikovalo", naveo je Valdano.

Pelegrini, koji je sa Realom potpisao dvogodišnji ugovor, priznao je da ga na stadionu "Santijago Bernabeu" očekuje izuzetno težak posao.

"Očekivanja su velika i zato će biti vrlo teško, ali me pritisak samo motiviše", dodao je Pelegrini, koji je u Real došao iz Viljareala.

Pelegrini je u Viljarealu forsirao napadački fudbal koji mu je dva puta doneo i učešće u Ligi šampiona, 2006. godine i polufinale.

Prethodnu sezonu Viljareal je završio na petom mestu u španskom prvenstvu. Real je, sa druge strane, bio drugi, pre svega zato što je na verovatno ključnoj utakmici sezone pretrpeo težak poraz od šampionske ekipe Barselone 2:6.

Učešće u Ligi šampiona Real je i petu godinu uzastopce završio u prvom kolu nokaut faze takmičenja.

Pogledajte još