Brazil razbio Španiju i osvojio Kup konfederacija (VIDEO)

Na prepunoj Marakani "karioke" su deklasirale aktuelnog svetskog i evropskog šampiona koji na ovom turniru nije bio ni senka tima koji dominira planetom poslednjih više od pola decenije.

Najbolja ilustracija nemoći Španaca u finalnom meču ogledala se u činjenici da je Serhio Ramos promašio jedanaesterac a da je Džerar Pike, zbog crvenog kartona, ranije morao u svlačionicu.

Na suprotnoj strani, raspoloženi Brazilci predvođeni najboljim igračem turnira Nejmarom, propustili su priliku da protivniku nanesu još ubedljiviji poraz.

Već u drugom minutu Fred je zatresao mrežu Ikera Kasiljasa i Brazilcima doneo prednost. Na 2:0 povisio je Nejmar minut pre isteka prvog poluvremena, a posle samo tri minuta igre u nastavku Fred je postavio konačan rezultat susreta.

Brazil je tako turnir završio sa stopostotnim učinkom: pet pobeda iz isto toliko mečeva uz impresivnu gol razliku 14:3.


U predtakmičenju protiv Japana bilo je 3:0, Meksika 2:0 i Italije 4:2. U polufinalu je "pao" Urugvaj (2:1) i najzad u završnom meču turnira Španija - 3:0.

Dominacija Brazilaca ogleda se i u činjenici da je Nejmar proglašen za najboljeg igrača turnira, a da je treće mesto u tom izboru pripalo njegovom saigraču Paulinju. Između njih "smestio se" Andres Inijesta.

Nejmar je dobio i bronzanu kopačku kao treći strelac Kupa Konfederacija sa četiri pogotka. Gol više postigli su Fred (Brazil) i Fernando Tores (Španija), ali je zlatnu kopačku dobio Španac zbog četiri pogotka u jednom susretu (protiv Tahitija)!

Finalni meč reprezentacije Brazila i Španije odigrale su u sledećim sastavima:

BRAZIL: Žulio Sezar, Dani Alveš, Tijago Silva, David Luiz, Marselo, Oskar, Dijas, Paulinjo (od 88. minuta Ernanes), Hulk (Žadson, 72.), Fred (Žo, 80) i Nejmar

ŠPANIJA: Kasiljas, Arbeloa (Aspilikueta, 46), Serhio Ramos, Pike, Alba, Buskets, Inijesta, Ćavi, Pedro, Tores (David Vilja, 59) i Mata (Hesus Navas, 52.).

(Tanjug)

Pogledajte još