Bez privilegovanih u borbi s kriminalom i korupcijom

BEOGRAD, 2. juna 2009. (Beta/FoNet (old_image))- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da postoji jedinstvo policije, tužilaštva, pravosuđa i svih drugih činilaca koji su neophodni u borbi s kriminalom i korupcijom i da u toj akciji neće biti privilegovanih.

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je načelno najavio da u borbi protiv korupcije i kriminala, ako su u to umešani, neće biti pošteđeni ni predsednici opština, direktori velikih preduzeća, ili lideri političkih stranaka.

Ministar policije ocenio je da su njegovi raniji navodi o predstojećoj borbi sa kriminalom i korupcijom i hapšenjima političkih i drugih funkcionera pogrešno protumačeni jer nije govorio o konkretnim pojedincima i slučajevima, već uopšteno.

"Nikakve akcije nisam najavio. Samo sam govorio o intenzivnoj borbi protiv korupcije i kriminala i kao što je i predsednik (Srbije) Boris Tadić rekao, najavio da neće biti privilegovanih. Želimo da vodimo borbu protiv korupcije u kojoj neće biti zaštićenih", naveo je Dačić.

Pogledajte još