Deset nerazrešenih misterija Holivuda

1. Merlin Monro
Merlinkina iznenadna smrt u njenom domu u Los Anđelesu, 5. avgusta 1962. je zvanično proglašena za samoubistvo nakon uzimanja velike količine tableta za spavanje.

Međutim, od kada je slavna glumica umrla, uvek su postojale spekulacije o okolnostima njene smrti, a najviše se govorilo o činjenici da su mnogi predmeti uklonjeni iz njene kuće nakon nesrećnog slučaja.

Među najpopularnijim teorijama je svakako ona da su precednik Džon Kenedi i njegov brat Robert, sa kojima je navodno imala afere orkestrirali njeno ubistvo kako bi izbegli skandal.

Drugi smatraju da je zvezda filma "Neki to vole vruće" slučajno uzela preveliku dozu droge,a ne tableta za spavanje.

2. Elizabet Šort

(old_image)

Telo lepe 22-godišnje devojke je 15. januara 1947. pronađeno presečeno na pola, a žrtva surovog zločina je od tada poznata kao Crna Dalija.

Nerešeno ubistvo ove devojke čije je telo bez kapi krvi nađeno u parku u Los Anđelesu, zaintrigiralo je celu Ameriku, a nakon bezbroj kniga, članaka i filmova i dalje nisu poznati detalji slučaja.

3. Lana Turner

(old_image)

Glumica koja je svetsku slavu stekla ulogama u filmovima poput "Poštar uvek zvoni dva puta" i "Dr. Džekil i Mister Hajd" je važila za jednu od glavnih zavodnica u Holivudu četrdesetih godina prošlog veka.

Četvrtog aprila 1958. Lanina ćerka Šeril Krejn(14) je navodno kuhinjskim nožem ubila majčinog ljubavnika Džonija Stompanata.

Slučaj je propraćen pravom medijskom hajkom, a na sudu je pored glumice svedočio i gangster Miki Koen.

Stompanato je bio uterivač dugova i po tadašnjem pričanju je često zlostavljao Turnerovu. Lanina ćerka Šeril Krejn je osuđena za opravdano ubistvo jer je po odluci suda izbola Stompanata kako bi zaštitila svoju majku.

Međutim, do dana današnjeg ostaju glasine da je Lana Turner zapravo ubila svog ljubavnika i podmetnula svoju malolotenu ćerku da preuzme krivicu.

4.Džordž Rivs

(old_image)

Glumac koji je tumačio lik Supermena u televizijskoj seriji tokom 1950-ih godina svakako nije bio Čovek od čelika sa malih ekrana.

Rivs je upao u teške finanasijke probleme nakon završetka snimanja, ali je po svaku cenu želeo da nastavio raskošan holivudski život pa je počeo da zalazi u dugove.

Tokom noći između 16. i 17. juna 1959, dok su njegova verenica i prijatelji uživali u žurci na donjem spratu, on je sebi pucao pištoljem u glavu.

Policijska istraga je zaključila da je samoubica bio depresivan jer nije mogao da nađe posao, ali je njegova majka insistirala da se on nikada ne bi ubio.

5. Brus Li

(old_image)

Legenda borilačkih veština je svojim filmovima dostigla kultni status u Holivudu, a 32-godišnji Li se 20. jula 1973, samo par dana pre premijere filma "U Zmajevom gnezdu", sastao sa producentom Rejmondom Čou-om kako bi pričali o novom projektu.

Njih dvojica su se odvezli do Lijeve prijateljice, glumice Beti Ting Pej. Tamo se Brus Li požalio na glavobolju, a Pej mu je navodno dala lek Eguagezik - kombinaciju aspirina i relaksanta mišića. Nakon toga je Li odlučio da odrema i nikada se više nije probudio.

Tokom autopsije jedina supstanca pronađena u njegovom telu je bio upravo Eguagezik, a kasnije je odbačena mogućnost da je glumac imao neželjenu reakciju na relaksant mišića.

Ipak, veliki broj teorija tvrdi da je Li ubijen, a iznenadna smrt ovog sportiste i dalje intrigira ljude.

6. Bob Krejn

(old_image)

Američki televizijski glumac je voleo da sa prijateljem Džonom Karpenterom kamerom snima svoje seksualne avanture sa raznim ženama.

Nakon što je 29. juna 1978. godine pronađen ubijen tupim predmetom za koji se sumnjalo da je tronožac za kameru, policija je odmah pomislila na Karpentera.

I pored činjenice da je u Karepenterovim kolima pronađena krv iste krvne gupe kao i Krejnova(tada nije postojala DNK analiza), policija prosto nije imala dovoljno dokaza da uhapsi kamermana.

Karpenter je mnogo godina kasnije umro od srčanog udara, a mnogi i dalje smatraju da je on odgovoran za smrt Boba Krejna.

7. Džek Nans

(old_image)

Zvezda Linčove "Glave za brisanje" je umro sam u svom stanu u Pasadeni, Kaliforniji, 30. decembra 1996. pod bizarnim okolnostima.

Nans je prijateljima dan ranije rekao da je tokom tuče sa dvojicom muškaraca u prodavnici krofni pao na zemlju i dobio udarac u glavu.

Patolog je zaključio da je glumac preminuo od subduralnog hematoma, ali pošto je Nans bio pijan u trenutku smrti, pojavile su se teorije da je sam sebe nesvesno povredio.

U svakom slučaju, glumac koji je i na bioskopskom platnu često predstavljao bizarne likove u Linčovim filmovima je i u životu imao dosta drame, kada se njegova žena, koja je bila porno gumica, obesila.

8. Bigi Smols

(old_image)

Slavnog repera Bigi Smolsa, poznatog i kao Notorious B.I.G.-a je sa 24. godine ubio nepoznati napadač u Los Anđelesu, 1997. godine.

Ubica je navodno bio afro-amerikanac u plavom odelu sa kravatom za volanom Ševrolet Impale "SS", a u Bigija je pucao četiri puta dok je prolazio svojim kolima.

Mnogi su našli vezu između ovog ubistva i smrti slavnog Tupaka iz 1996. godine pod sličnim okolnostima, samo u Las Vegasu.

U svakom slučaju Bigijevo ubistvo do danas ostaje nerešeno.

9. Natali Vud:

(old_image)

Glumica koja je delila bioskopsko platno sa Džejms Dinom u "Buntovniku bez razloga" je 29. novembra 1981 krenula na izlet jahtom sa mužom Robertom Vagnerom i kolegom Kristoferom Vokenom.

Nakon burnog noćnog pijančenja Vagner i Voken su se posvađali, a Vudova je otišla da spava. Po Vagnerovoj priči, kada je otišao da svojoj ženi poželi laku noć, nje nije bilo. Neoliko sati kasnije je Vudova pronađena kako mrtva pluta u vodi.

Iako je smrt okarakterisana kao nesrećno davljenje, 2011. godine je slučaj ponovo otvoren nakon navoda kapetana sa broda, Denisa Daverna, da je svađa između Vagnera i Vokena uzrok njene smrti.

Nakon devetomesečne istrage, smrt Natali Vud je okarakterisana kao "slučajno davljenje i druge nerazjašnjene okolnosti". Ove godine su se pojavile tvrdnje o izvesnim modricama na njenom telu koje su produžile istragu.

10. Tomas Ins

(old_image)

Pionir nemih filmova, popularniji kao "Otac vestern filmova" je preminuo 19. novembra 1924. u 42. godini na jahti novinskog mogula Vilijama Randolfa Hersta.

Iako zvanični podaci kažu da je uzrok smrti bio srčani problem, glasine govore da je Insa upucao njegov domaćin tokom svađe oko Herstove ljubavnice, glumice Marion Dejvis.

Navodno, Herst je sumnjao da ga ljubavnica vara sa Čarlijem Čaplinom, koji je igrom slučaja takođe bio na njegovoj jahti tog dana. Nakon što je njih dvoje uhvatio u kompromitujućem položaju, Hearst je navodno zapucao i slučajno upucao Insa umesto Čaplina.

(Izvor: Blic )

Pogledajte još