VIMBLDON: Đoković lako do četvrtfinala

Đoković je bez većih problema zabeležio šestu pobedu nad Hasom u njihovom devetom međusobnom duelu. Igrao je izvanredno, dominirao tokom celog meča i zaslužena pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Uporni Nemac, 13. nosilac na Vimbldonu, trudio se koliko je mogao, a zapretio je samo sredinom drugog seta, kada je brejkom poveo sa 3:2, i u finišu trećeg. Đoković je, međutim, umeo da sačuva koncentraciju, održi ritam i pronađe put ka sigurnom trijumfu nakon dva sata i 15 minuta igre.

Srpski teniser u četvrtfinalu se sastaje sa Čehom Tomašem Berdihom, koji je pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 3:1 - 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 6:4, 6:4.

Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto plasirali su se u četvrtfinale dublova na gren slem turniru u Vimbldonu pošto su danas u osmini finala savladali pakistansko-holandski par Kureši/Rojer posle maratonske četvoročasovne borbe u pet setova - 3:6, 4:6, 7:6 (7:1), 7:6 (7:4), 6:3.

Zimonjić i Beneto u četvrtfinalu čekaju bolje iz meča Kubot/Matkovski (Poljska) - Paes (Indija)/Štepanek (Češka).

Ranije danas Jelena Janković i Hrvatica Mirjana Lučić Baroni plasirale su se u četvrtfinale Vimbldona u konkurenciji parova, pošsto su danas u trećem kolu savladale Ruskinje Jelenu Vesninu i Jekatarinu Makarovu sa 6:3, 6:2.

Jankovićeva i Lučić Baroni u četvrtfinalu igraće protiv Kineskinje Šuai Peng i Su Vei Sijeh iz Kineskog Tajpeha.

Mladi srpski teniser Nikola Milojević uspešno je startovao na juniorskom turniru u Vimbldonu posto je danas u prvom kolu savladao Britanca Džejmija Malika sa 2:0 u setovima - 6:4, 6:2.

Naredni Milojevićev protivnik je Rus Danil Medvedev, koji je pobedio Korejca Honga sa 7:6 (7:3), 6:2.

Nina Stojanović nije uspela da se plasira u drugo kolo turnira juniorki pošto je u startnom meču izgubila od Brazilke Beatriz Hadad Maja sa 6:2, 6:4.

Najbolji teniser sveta, Đoković, igra u osmini finala singla protiv Nemca Tomija Hasa, trenutnog 13 na ATP listi, a duel je na programu između 17.30 i 20 sati.

Đoković je dobio pet od dosadašnjih osam međusobnih susreta sa nemačkim veteranom, a bolji iz današnjeg igraće u četvrtfinalu sa pobednikom meča između Čeha Tomaša Berdiha i Australijanca Bernarda Tomića.

(Tanjug)

Pogledajte još