Nikolić: Bundestag postavlja teške uslove

"Postoje uslovi Bundestaga koji će biti veoma teški za ulazak u EU, zato što su motovisani nemačkim priznanjem kosovske naezvasnosti", rekao je Nikolić u intervjuu za Hrvatsku-radio televiziju.

Na pitanje koliki je manevarski prostor za pregovore o tome, Nikolić kaže da će o tome direktno razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Predsednik Srbije očekuje da od Merkelove dobije odgovor na pitanje da li se u uslovima koje je usvojio Bundestag, zapravo krije, zahtev da Srbija pre ulaska u EU, prizna nezavisnost Kosova.

"EU kao organizacija je u svakom svom izveštaju i razgovoru sa nama poručila da se ne meša u to pitanje i da od nas ne traži priznanje Kosova", naglasio je Nikolić u intervjuu, prenosi portal RTS.

Nikolić je u intervjuuu HRT-u, tokom posete Zagrebu, gde je predvodio državnu delegaciju na svečanosti povodom ulaska Hrvatske u Uniju, rekao da će Srbija nastaviti saradnju sa Hrvatskom.

"Čestitam Hrvatskoj ulazak u EU i želim sve najbolje svim hrvatskim građanima", rekao je Nikolić, dodavši da Hrvatska takođe mora još mnogo da uradi kao član evropske porodice.

Kako je istakao, Srbija će sa Hrvatskom nastaviti da sarađuje na mnogo višem nivou.

"Srbija i Hrvatska imaju mećusobne zahteve za koje očekujem da će obe zemlje ozbiljno razmotriti. Kada se ti zahtevi reše, ništa ne može pokvariti naše bilateralne odnose",
zaključio je Nikolić.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.