Batrovci: Kolona vozila duga 8 kilometara

Kako je za RTS rekao Nebojša Brajković, šef smene na graničnom prelazu Batrovci, razlog za povećanje kolone kamiona je taj što ni oni koji su već stajali u redu za pregled na carini nisu procesuirani dok su u međuvremenu pristigla nova vozila i sada dužina te kolone iznosi 8 kilometara.

Vozači kamiona, prema njegovim rečima, čekaju na prelaz granice i po 10, 12 sati. Problem je, kako ističe, na hrvatskoj strani, zbog primene novih pravila nakon ulaska te zemlje u EU i pada sistema, dok se sa srpske strane kamioni propuštaju regularno.

Za razliku od kamiondžija, građani koji planirajuda se upute ka Batrovcima nemaju razloga za brigu, kaže Brajković i dodaje da se putnićka vozila zadržavaju svega oko 20 minuta na granici.

Na pitanje šta se po tom pitanju promenilo ulaskom Hrvatske u EU, on kaže da se, što se tiče carine i prelaska putničkih vozila, malo toga izmenilo, jer je Hrvatska od ranije počela da primenjuje stroža EU pravila za prelazak granice i taj sistem za sada funkcioniše bez problema.

Izvor: B92, RTS

Pogledajte još