Đoković: Težak meč, nadam se polufinalu!

"Has je uvek težak protivnik. Znao sam kada sam ulazio u meč da ima bolji rezultat od mene na travi. On igra sjajno na ovoj vrsti podloge, ima dosta varijacija servisa i izlazaka na mrežu. Odigrao sam dobar meč, zadovoljan sam plasmanom u četvrtfinale Vimbldona", rekao je Đoković.

Đoković je danas za dva sata i 12 minuta pobedio Nemca sa 3:0 (6:1, 6:4, 7:6), a rekao je da je posle osvojenog prvog seta znao da mora da pruži još bolju igru.

"Nikada nije lako. Prvi jeste bio lak, ali sam znao, da ću morati da naporno radim da dođem do pobede. Bilo je dosta problema tokom meča, posebno kod 5:3 u trećem setu kada sam servirao za plasman, ali na svu sreću dobro se završilo", rekao je on.

Đoković će se u četvrtfinalu sastati sa Tomašem Berdihom iz Češke, koji je pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 3:1.

Prvi teniser sveta rekao je da se na ovogodišnjem Vimbldonu oseća sjajno, kao i da se nada da će pobediti Čeha i izboriti polufinale.

"Izgubio sam od njega 2010. godine ovde u polufinalu. Nikada nije lepo kada igrate protiv nekoga ko vas je pobedio na ovom terenu, ali verujem u uspeh. Igram dobar tenis...možda čak i bolji nego 2011. kada sam osvojio. Osećam se lepo na terenu i nadam se da ću uspeti", kazao je on.

Beta

Pogledajte još