Čelsi je napravio dobar posao sa Ančelotijem

LONDON, 2. juna 2009. (Beta-AP) - Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard ocenio je da će njegova ekipa sledeće sezone imati još teži zadatak da osvoji titulu šampiona Engleske, pošto je Čelsi napravio dobar posao postavljanjem Karla Ančelotija za trenera.

"To je dobra stvar za Čelsi, nisam siguran za Liverpul. Fudbaleri Čelsija su sigurno vrlo uzbuđeni", rekao je Džerard, koji je već dva puta igrao protiv Ančelotija, odnosno njegovog bivšeg kluba Milana, oba puta u finalu Lige šampiona.

Liverpul je prošle sezone, prvi put posle 19 godina, pobedio na oba prvenstvena susreta sa Čelsijem, ali mu je titula šampiona ponovo izmakla, pošto je najbolje rezultate ostvario Mančester junajted.

"Crveni" su poslednji put trofej prvaka Evropske osvojili 1990. godine, a prema mišljenju Džerarda taj cilj će sledeće sezone biti još teže ostvariti.

Ančeloti ima polovičan učinak u duelima sa Liverpulom. Prvi duel u finalu Lige šampiona 2005. godine Liverpul je rešio u svoju korist boljim izvođenjem penala, iako je posle prvog poluvremena gubio sa 3:0. Milan se revanširao u finalu iz 2007. godine, kada je pobedio sa 2:1.

"U Istanbulu smo imali fantastično veče, ali nas je na drugom susretu taktički pobedio. Tako da je Čelsi dobio sjajnog trenera, koji će se, siguran sam, dobro prilagoditi engleskom fudbalu", ocenio je Džerard.

Kapiten Liverpula je, ipak, istakao i da je njegova ekipa vrlo blizu uspeha što je i dokazala prethodne sezone koju je uglavnom provela na liderskoj poziciji.

"Vrlo smo blizu tituli. Ključna su dva ili tri naredna pojačanja. Potrebno nam je još igrača nivoa (Fernanda) Toresa. Njegov uticaj se itekako vidi. Treba nam samo još malo kvaliteta u timu", rekao je Džerard

Pogledajte još