Vudi Alen: Snimanje filmova mi je kao terapija (VIDEO)

U intervjuu listu "Vol Strit džurnal" Vudi Alen je govoreći o svojoj bogatoj karijeri otkrio i neke pojedinosti poput načina na koji vodi audicije.

Na pitanje zašto posle 40 godina i dalje snima filmove, reditelj "Eni Hol" objašnjava...

"U psihijatrijskim institucijama, pacijentima često daju da pletu korpe ili da se bave grnčarstvom. Za mene je pravljenje filmova kao terapija", rekao je.

"Za mene nije zdravo kada ne snimam, jer tada sedim sam sa svojim morbidnim mislima i strahovima", naveo je Alen.

"Snimanje deluje terapeutski, jer se suočavam sa problemima koje mogu da rešim, suprotno životnim zavrzlamama koje nemaju rešenje, ili je ono veoma loše. Uživam radeći, to je moj način da pletem korpe", kazao je reditelj.

Alen je objasnio i način na koji vrši odabir glumaca za svoje filmove. Razgovor uglavnom nikada ne traje duže od jedne minute, a u većini slučajeva glumci nisu čak ni pozvani da sednu.

"To je veoma neprijatno iskustvo, jer ne volim da opštim sa ljudima", kazao je Alen, dodajući da se tokom audicija često svađa sa Džulijet Tejlor, svojom dugogodišnjom direktorkom kastiga.

"Džulijet uvek traži da razgovaram sa glumcima. Ona misli da ljudi žele da pričaju, dok ja verujem da im lakne kada se sve brzo završi", istakao je on.

(Izvor: Tanjug, Novosti)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.