Đilas za NIN: Osim Vučića, SNS ne nudi ništa

„Šta ako se neko zapita: „Pa dobro šta nam to nudi SNS sem Aleksandra Vučića“? Upravo tog trenutka čitava njihova apsolutna vlast raspuknuće se kao balon od sapunice“, tvrdi lider DS-a, uz opasku da „ima mnogo onih koji veruju da imaju veći koalicioni potencijal od DS-a, zato što bi se jeftino prodali, ali i onih koji znaju da politički neće postojati ukoliko se napravi „velika koalicija“.

„Za sve njih imam dobru vest. Za nas pitanje „velike koalicije“ nije pitanje ko je iz evropske Srbije prihvatljiv Aleksandru Vučiću, nego kakav je Aleksandar Vučić prihvatljiv evropskoj Srbiji. I mi nemamo dilemu. Sve dok uz Aleksandra Vučića bude išao i ceo SNS, od Tomislava Nikolića preko Milana Bačevića, Gorana Kneževića, Aleksandra Vulina, Velje Ilića do onog iz pečenjare ili ljubitelja kubanskih cigara koji je pola familije zaposlio na Železnici, „velike koalicije“ ne može biti“, piše u autorskom tekstu za NIN Dragan Đilas.

On tvrdi da je u toku „obračun sa svima koji se protive novoj vlasti“, čiji su lideri svesni „da će, ako brzo ne osvoje apsolutnu vlast u Srbiji, njihovih pet minuta evropske slave nepovratno izbledeti, jer neće moći jeftinim populizmom da reše nezaposlenost, kriminal i rastuću bedu“.

„Neće moći da sakriju da je Tomislav Nikolić lagao Srbiju kada je sedeo na stiroporu i da je laže i danas. Samo ako DS nestane SNS će biti bolji i od SPS-a i od Palme, i od Rasima, Čede i Dinkića, makar i samo sa jednim Aleksandrom Vučićem. Oni će vladati samo ako DS više ne bude opcija evropske Srbije“
, poručio je Đilas.

On je ocenio i da će Srbija dobiti datum za početak pregovora sa EU samo ako DS danas, kao opozicija, ne dozvoli da SNS ucenjuju male stranke, kao što su u prethodnoj vladi ucenjivale DS.

Izvor: NIN

Pogledajte još