Red Bull Collective Art dobio preko 2000 radova: Zajedno čine 1,3 km dugo umetničko delo!

U kreiranju ovog umetničkog dela učestvovali su umetnici iz 85 zemalja širom sveta, a među njima i 31 umetnik iz Srbije. Red Bull Collective Art, u saradnji sa Adobe-om, za cilj je imao kreiranje globalnog umetničkog dela neviđenih razmera, što je na kraju rezultiralo najvećim umetničkim delom na svetu.

Bojana Đurić, magistar Fakulteta likovnih umetnosti bila je deo ovog projekta. Kako Bojana kaže, najveći izazov je bio to što se projekat realizuje na globalnom nivou i nadovezivanje njenog rada na prethodni. „S obzirom da je teško uspeti u umetničkoj sferi, a pogotovo je teško organizovati svoju samostalnu izložbu, imala sam veliki izazov i čast da ostavim svoj trag na ovom projektu kao i finalnoj izložbi“ kazala je Bojana.

Projekat je ušao u svoju drugu fazu u kojoj se izlaže u raznim jedinstvenim postavkama širom planete. Od maja meseca izložbe su otvorene u svetskim metropolama, od Londona, preko Osla, Meksika do Melburna.

Od 4. do 6. jula u okviru Beogradske nedelje umetnosti najbolje sekvence Red Bull Collective Art dela biće izložene ispred Beogradskog izloga u Knez Mihajlovoj ulici uz koje će biti izloženi i radovi naših umetnika.

Red Bull Collective Art projekat je inicijalno evoluirao od koncepta ’cadavre exquis’, nadrealistične tehnike koja je prvi put uvedena 1925. godine. Ideja je da veći broj slika ili reči budu kolektivno spojene, pri čemu svaka sledeća osoba dodaje na prethodnu sliku, s tim da je u mogućnosti da vidi samo poslednji deo dizajna. Ideja je bila uzeti staru tehniku i projektovati je u digitalno doba koristeći modernu tehnologiju i društvene medije. Na projektu su učestvovali različiti kreativni ljudi, uključujući dizajnere, umetnike, fotografe i izdavače.

Za više informacija o projektu, posetite www.redbullcollectiveart.com gde možete da pogledate inspirativna umetnička dela iz celog sveta.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.