Čović: Zvezda igra u Areni od 2014. godine

"Arena je naše opredeljenje. Nismo hteli da kombinujemo tri hale (u Železniku, Pionir i Arenu), već smo hteli da sve svoje utakmice igramo u Areni. Ona je, međutim, zauzeta do kraja godine, tako da će do tada verovatno biti Pionir, a od 2014. Arena", rekao je Čović novinarima u Beogradu.

Prvi čovek crveno-belih rekao je da je svestan svih rizika koje nosi igranje u Areni.

"Hteli smo Arenu i za Jadransku i za Evroligu, svesni svih rizika koje to nosi, odnosno praćenje Jadranske lige. Znamo da 5.000 ljudi u hali od 20.000 deluje prazno, ali mi želimo da preselimo košarku tamo. Svesni smo šta to znači, ali neko je, jednostavno, morao da povuče prvi potez", rekao je Čović.

Funkcioner Zvezde kazao je da će učiniti sve da ekipu rastereti za takmičenje u Evroligi.

"Zvezda nema opterećenja u Evroligi, ali to ne znači da se nećemo boriti. Učiniću sve da igrači ne osećaju nikakvo rezultatsko opterećenje, već da se bore maksimalno. Naravno, ako budemo mogli da prođemo u drugi krug, borićemo se i tu maksimalno. Ne može se sve promeniti za jedan dan ili dve godine",
rekao je Čović.

Predsednik Zvezde kazao je da su igra i nastupi u Evroligi stvar trenera, ali je kazao šta je zadatak administracije.

"Pitanje igranja Evrolige i rezultata je pitanje za trenera. Mi u administraciji radimo maksimalno da Zvezdu podignemo na nivo koji odgovara evroligaškim standardima, da ne bi bilo iznenađenja kad od one tamo sezone nastupe velike promene u Evroligi", rekao je Čović.

Beta

Pogledajte još