Stojanović: Nije vreme za priču, kasnimo na svim poljima!

"Solidan je utisak, otprilike znam kom igraču odgovara koja pozicija. Radili smo sve po planu što se tiče fizičkih stvari, iako je u nekim trenucima bilo izuzetno teško organizovati trening, ali takva je priroda posla i tu nema mnogo kukanja. U ovom trenutku je najvažnije da što manje pričamo, a što više radimo, jer kasnimo praktično na svim poljima. Nadam se da ćemo što pre ući u normalan ritam rada i igračkog kadra, da možemo više da se posvetimo taktičkim stvarima", izjavio je Stojanović za zvaničcni sajt crveno-belih.

On je dodao da do početka nove sezone nije ostalo puno vremena i da je zbog toga za očekivati da se proces rada i uigravanja maksimalno ubrza.

"Prvo je potrebno selektovati igrače, ali ta selekcija mora da bude adekvatna, da možemo normalno da radimo na treninzima, kako bismo došli do većeg broja ponavljanja i situacija gde eventualni napredak treba da bude što brži", naveo je Stojanović.

Nekadašnji selektor Slovenije ponovio je da očekuje pojačanja na poziji štopera.

"Igrači na poziciji štopera su u ovom trenutku prioritet. Naravno da su nam potrebna pojačanja i u veznom redu, a dogodila nam se i neplanirana situacija, povreda Rakića, ukoliko se ispostavi da je ozbiljnija, moramo razmisliti i o toj poziciji", poručio je Stojanović.

Prema njegovim rečima sve misli su mu usmerene na napredak ekipe i ne traži bilo kakve alibije, uprkos trenutnoj situaciji.

"Nemamo vremena za strah, za alibije, za opravdanja, mi moramo samo da radimo, i to krvavo. Što više energije potrošimo na traženje nekakvih alibija, to je lošije po nas. Moramo zbog veličine kluba i armije navijača da budemo što spremniji", zaključio je Stojanović.

(Tanjug)

Pogledajte još