Pižon: Stvaraću tim koji će za dve godine uzeti trofeje

BEOGRAD, 3. juna 2009. (Beta) - Novi trener fudbalera Crvena Zvezde Vladimir Petrović Pižon izjavio je da će mu glavni cilj u predstojećoj sezoni biti stvaranje novog tima, koji će za dve godine moći da osvoji titule u domaćim takmičenjima i uspešno da se takmiči u Evropi.

Petrović je danas potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, a na klupi beogradskog kluba zameniće Sinišu Gogića, koji je vodio ekipu u nekoliko poslednjih utakmica u prvenstvu.

"Ove sezone stvaraćemo i uigravaćemo tim, iako ne mogu, naravno, da kažem da nam rezultati nisu važni. Želimo da za dve godine imamo ekipu koja će moći da računa na dobre rezultate u evropskim takmičenjima i na trofeje u prvenstvu i kupu Srbije", izjavio je Petrović na konferenciji za novinare na Marakani.

Petrović je istakao da mu je drago što je dobio jednoglasnu podršku upravnog odbora.

"Drago mi je što sam dobio povrenje bivših fudbalera, članova upravnog odbora. Oni su oduvek verovali u mene, a sada sam dolaskom na funkciju dobio još veću obavezu. Crvena zvezda je u teškoj situaciji, a treće mesto u prvenstvu sigurno ne može da zadovolji armiju navijača", kazao je on.

Novi trener Zvezde dodao je da već razmišlja o pojačanjima za sledeću sezonu, a kao jednu od svojih želja naveo je i povratak Dušana Baste, koji je prošle sezone uglavnom bio rezerva u italijanskom Lečeu.

"Jedna od mojih želja je i povratak Dušana Baste, koji ove godine slabo igrao. Videćemo, međutim, koliko je to moguće. Već smo vratili Igora Burzanovića, a vratićemo i sve naše fudbalere u Srbiji koji igraju na dvojnu registraciju", naveo je on i dodao da je Zvezdi u svakoj liniji tima potreban još po jedan igrač.

Petrović je potvrdio i da ne računa na brazilskog napadača Klea, koji je, prema nezvaničnim informacijama dogovorio prelazak u redove večitog rivala Partizana.

"Kleo je slobodan igrač i on je u ovom trenutku preskup za nas", rekao je on.

Novi trener "crveno-belih" dodao je da će pripreme početi, kao što je i ranije bilo planirano, 17. juna.

"Imaćemo četiri nedelje za pripreme, što je sasvim dovoljno vremena. Verujem da ćemo biti spremni za prve izazove u sezoni koji nas očekuju u kvalifikacijama za Kup UEFA", zaključio je on.

Petrović je za Crvenu zvezdu od 1972. do 1982. odigrao 497 utakmica i postigao 117 golova. U beogradskom klubu radio je već jednom kao trener 1996. godine, kada je osvojio kup Jugoslavije.

Petrović je u inostranstvu trenirao beloruski Mozer sa kojim je osvojio nacionalno prvenstvo, a sa ekipom Dalijena bio je osvajač "duple krune" u Kini.

Kao selektor mlade reprezentacije SCG Petrović je 2004. osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a vodio je još reprezentaciju Kine i olimpijsku selekciju Kuvajta.

Pogledajte još