Žirkov: Nije bilo ponuda iz Londona

BEOGRAD, 3. juna 2009. (Beta) - Fudbaler CSKA iz Moskve Juri Žirkov rekao je da neće na leto preći u Čelsi pošto u ruski klub nije stigla zvanična ponuda sa "Stamford Bridža".

Mediji su naveli da se Žirkov dogovorio sa čelnicima Čelsija oko transfera, ali 25-godišnji reprezentativac Rusije tvrdi da ga niko iz londonskog kluba do sada nije kontaktirao.

"O transferu u Čelsi znam koliko i svi ostali. Čitam novine, slušam vesti i iznenađen sam informacijama, pogotovo što nije stigla nijedna ponuda iz Londona", rekao je Žirkov za list Sport ekspres.

Međutim, Žirkov je rekao da bi želeo da pređe u klub iz zapadnog Londona, ako čelnici Čelsija pošalju odgovarajuću ponudu.

"Čelsi je jedan od najboljih klubova na svetu i mogao bih da pristanem da pređem na Stamford bridž, ali prvo želim da utvrdim uslove. Ne želim da sedim na klupi i povremeno ulazim u igru - to ne želim da radim ni u Čelsiju", rekao je on.

"Ništa neću izgubiti i ako ostanem u Moskvi. Biće veoma zanimljivo u Moskvi pošto će CSKA sledeće sezone igrati u Ligi šampiona", zaključio je Žirkov.

Žirkov je karijeru počeo u Spartaku iz Tambova, a 2004. godine prešao je u CSKA i s tom ekipom osvojio je dve titule šampiona, tri Kupa, četiri Super Kupa Rusije i Kup UEFA.

Za reprezentaciju Rusije nastupio je 30 puta.

Pogledajte još