Umeti i moći: Koje godine su najbolje za seks?

Sve zavisi od toga šta smatrate maksimumom.

Oko 18. godine života, testisi proizvode najviše testosterona“, objašnjava Ava Kadel seksolog iz Los Anđelesa.

Istraživanja pokazuju da tek punoletni muškarci imaju najbrže i najstabilnije erekcije. Međutim, potrebna je cela decenija da nivo testosterona u organizmu dostigne najviši nivo, što znači da seksualna želja svoj maksimum dostiže oko 30. godine života.

Šta je sa ženama?

Žene u tridesetim godinama mnogo lakše dostižu orgazam, nego one koje pripadaju drugim starosnim grupama.

Za razliku od muške, ženska seksualnost više zavisi od psiholoških, nego fizioloških faktora.

Kako žene sazrevaju, one se sve bolje osećaju u svojoj koži i stiču seksualno samopouzdanje kako bi komunicirale u skladu sa svojim željama i potrebama”, kaže Kendel.

Naučnici su nedavno u istraživanju koje je obuhvatilo 12.000 ljudi otkrili da žene imaju najbolji seks u 28. godini života, a muškarci u 33.

Ipak, najbolje vreme za seks varira od osobe do osobe u zavisnosti od genetike, hormona, kvaliteta veze i psiholoških faktora.

Najlakši način da dostignete maksimum na polju seksa, bez obzira na vaše godine, jeste da ulažete u vaše zdravlje van spavaće sobe”, kaže Kedel.

Ishrana i vežba mogu u velikoj meri popraviti vaš seksualni život i to ne samo zato što ćete izgledati atraktivnije. Oni povećavaju nivo testosterona, smanjuju stres i podstiču protok krvi u genitalijama”.

Takođe, nedavna studija objavljena u žurnalu Brain Research pokazala je da redovan i dovoljno dug san povećava nivo testosterona i time poboljšava seksualni život.

Izvor: B92

Pogledajte još