Duševni bolesnik napao direktorku Centra za socijalni rad u Pirotu

To je poslednji u nizu ozbiljnijih slučajeva izliva besa na zaposlene u Centru za socijalni rad koji nema nikakvo obezbeđenje.

Upao je u kancelariju vidno razdražen i počeo da preti da će da me ubije i da će da me zadavi ako mu ne dam novac. Udarao je o sto, a sve to je praćeno vulgarnim psovkama. Reč je o osobi koja prima socijalnu pomoć kod nas. Prethodnog dana je dobio jednokratnu pomoć za kupovinu lekova i ishranu. Njega zaposleni u Centru dobro znaju i stalno mu izlaze u susret. Na sreću, nisam bila sama u kancelariji, već sa jednom našom saradnicom“, prepričava događaj Vasićeva.

Nedavno smo imali sličnu situaciju sa dve osobe koje su izgubile posao, pa su nas vređale i psovale. Od lokalne samouprave ćemo tražili pomoć da Centar dobije radnika obezbeđenja. Ljudi dolaze u Centar bukvalno pravo sa ulice i mogu da uđu u bilo koju našu kancelariju“, kaže Marija Vasić.

Ona kaže da je napadač urlao u kancelariji nekoliko minuta, da joj je prilazio i unosio joj se u lice.

Vrlo brzo je došla interventna patrola policije i Hitna služba. Uspeli su da ga savladaju teškom mukom“, kaže Vasićeva.

Vasićeva ponavlja da je on uvek lepo primljen u Centru i da je reč o njiihovom dugodišnjem korisniku.

Dodeljen mu je i opštinski stan. Osim novčane socijalne pomoći, dobija i jednokratne novčane pomoći za lekove i ishranu, a nedavno je dobio humanitarnu pomoć u odeći. Reč je o psihijatrijskom bolesniku kome smo maksimalno pomagali. Živi sam. Zaposleni maksimalno poštuju stranke i rade profesionalno, ali nisu zaštićeni. Obraćali smo se opštini za pomoć da angažuje radnika obezbeđenja“, kaže Marija Vasić.

U centru uglavnom rade žene, a jedna od njih, Slađana Nikolić bila je prisutna u kancelariji direktorke.

Bio je vrlo agresivan i nasilan pošto očito ne pije lekove. Pretio je i u jednom trenutku fizički krenuo na direktorku. Veći incident su sprečili policija i ekipa Hitne pomoći, koju smo pozvali“, kaže ona.

Dežurni lekar u Hitnoj službi dr Vukan Babović kaže da je reč o psihijatrijskom bolesniku koji je lečen.

Bio je jako uznemiren i agresivan ne samo prema zaposlenima u Centru nego i prema policiji i nama. Pokušali smo da ga nekako smirimo i da razgovaramo s njim, ali je on bio razdražljiv i veoma svadljiv. Uspeli smo da ga odvezemo do bolnice“, kaže dr Babović.

U Policijskom upravi su potvrdili da je policija reagovala po prijavi.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.