Zorana Mihajlović: O rekonstrukciji vlade u subotu

Mihajlovićeva je rekla da ima puno negativne energije, gde se tvrdi da vlada ne radi dobro, ali da je, naprotiv, puno dobrih stvari urađeno za godinu dana, počev od razgovora sa EU, do svega što tek predstoji.

"Izazov jeste kako da poboljšamo životni standard", najavila je Mihajlovićeva, gostujući u Jutarnjem programu, izrazivši uverenje da je to moguće uraditi.

Ona je istakla da se u SNS još nije razgovaralo o rezultatima rada, ne samo ministara, nego i državnih sekretara i direktora. Mihajlovićeva je istakla da je Srbija država u kojoj se mnoge odluke čak i vlade ne poštuju, počev od strane samih lokalnih samouprava pa nadalje.

"Kada se formira vlada i kada postoji vlada, pritisaka uvek ima", rekla je ona i dodala da je u tome snaga vlade da li može da se odupre pritiscima.

Ona je navela da postoje razne lobi grupe koje pokušavaju svoje interese da eventualno kroz rad vlade učine realizuju. Mihajlovićeva je rekla da se to dešavalo u prethodnom periodu i da se danas govori o borbi protiv kriminala i korupcije jer je postojala sprega političara, firmi i tajkuna.

Na pitanje o odnosima SNS i SPS, Mihajlovićeva je rekla da je SNS korektna i da ne govori ništa loše o svojim koalicionim partnerima.

"Trudimo se zaista da svim onim što radimo pokažemo da nam je u interesu da Srbija ide napred", dodala je Mihajlović.

Izvor: Kurir

Pogledajte još