Zamenili pokojnike, šurak napravio zabunu

Sinu pokojnog B. Ž. Vladimiru iz pogrebnog preduzeća “Lisje” javljeno je da sahrana, ipak, neće moći da bude obavljena jer je došlo do zamene pokojnika. Radnici “Lisja” su prvi i zaključili da je došlo do zamene pokojnika.

"Rekli su mi da sahrane neće biti jer su na patologiji u Institutu u Sremskoj Kamenici zamenili tela mog oca i pokojnika iz Bačke Palanke. Tako su mog oca odneli u Palanku i tamo ga sahranili dan ranije, a telo pokojnika iz Palanke je ostalo na patologiji", kaže Vladimir Ž.

On navodi da je do zabune došlo jer je rođak pokojnika iz Palanke pogrešno identifikovao telo.

"Radnik patologije je izneo pogrešno telo pokojnika, tj. telo mog oca. Što je najgore, rođak drugog pokojnika je takođe potvrdio identifikaciju i to uz opasku: “Vidi, obrijali mu brkove!”, a to je zapravo bio moj otac", objašnjava Vladimir Ž.

Pošto sanduk nije otvaran, po želji pokojnika, obavljena je sahrana. Kada su u novosadskom “Lisju” po dokumentaciji zaključili da su zamenjeni pokojnici, sutradan nakon sahrane urađena je ekshumacija, a Vladimirov otac je ponovo dovezen na patologiju u Novom Sadu.

Dražen Jarić, direktor JKP “Komunalprojekt” u čijem je sastavu i “Gradsko groblje” u Bačkoj Palanci, tvrdi da krivica nije njihova.

“Naši službenici su otišli po pokojnika u kameničkoj bolnici. S njima su išli i rođaci pokojnika koji su ga prepoznali, pa smo preuzeli telo“, naglašava kaže Jarić.

U „Komunalprojektu“ kažu da su im u Sremskoj Kamenici rekli da će oni platiti troškove ekshumacije i prevoza od 50.000 dinara.

Izvor: Blic

Pogledajte još