IZA BRAVE: Mišković proslavio 68. rođendan

Svoj rođendan obeležio je skromno uz zdravu hranu povrće, ribu i voće, koja svakodnevno stiže hrana iz „Deltina“, restorana u njegovom vlasništvu.

Kako Kurir nezvanično saznaje radi se zapravo o standardnom obroku, koji Mišković naručuje svakodnevno, pošto od dolaska u pritvor 12.decembra 2012. insistira na zdravoj hrani, a inače on prema zatvorskim pravilima nema pravo na proslavu rođendana u pritvoru.

Prema nezvaničnim informacijama Mišković jeste danas dobio paket, ali je strogo zabranjeno zatvorskim pravilima donošenje rođendanskih poklona, osim ličnih stvari.

Da podsetimo Specijalni sud u Beogradu 3.jula produžio je za još 30 dana pritvor vlasniku Miroslavu Miškoviću i vlasniku "Nibens grupacije" Milu Đuraškoviću zbog opasnosti od bekstva. Kućni pritvor uz elektronski nadzor produžen je i Miškovićevom sinu Marku.

Milorad Mišković i Đurašković su u pritvoru od 12. decembra, dok je Marko Mišković 3. aprila prebačen u kućni pritvor kada mu je stavljena i elektronska narukvica za kontrolisanje njegovog kretanja.

Marku Miškoviću, kako se navodi u saospstenju, ta mera može da se produžava "dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije.

Apelacioni sud je prošle sedmice ukinuo rešenje Specijalnog suda od 4. juna kojim je odbijen njihov predlog da mu se ukine pritvor uz jemstvo koje odredi sud, ili da mu se pritvor zameni zabranom napuštanja stana (kućni pritvor) zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka.Ukinuto je i rešenje kojim je odbijen predlog Đuraškovićevih branilaca da mu se pritvor ukine ili zameni za kućni pritvor, pa će sud i o tom zahtevu ponovo odlučivati.

Posle šest meseci istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv njih dvojice i još devet osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine. Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda produžilo je 7. juna pritvor za još mesec dana Miškoviću, kao i vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva. Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Izvor: Kurir

Pogledajte još