Vučić: Glavni pregovarač Srbije mora da govori istinu, ne da bude klimoglavac

"Toliko smo kukali da nam Evropska unija nešto nije dala. Prošlo je nedelju dana od kada su otvoreni pregovori i Evropska unija dolazi da nas podseti da još nemamo pregovarački tim", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle susreta sa izaslanikom Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom.

Vučić je rekao da sastav pregovsaračkog tima Srbije treba uskoro utvrditi istakavši da na čelu tog tima mora da bude odgovorna i stručna osoba.

Glavni pregovarač za pristupne pregovore o članstvu sa EU mogao bi da bude izabran sledeće sedmice, najavio je Vučić, uz uverenje da će to biti neko na koga će Srbija moći da računa.

"To će biti neko ko će uvek govoriti istinu u lice, čak i kada se ne slažemo, ali ko će umeti da sasluša i razume potrebe naše zemlje, da ne bude običan klimoglavac kad ode u Brisel i da misli da mu je najvažnije u karijeri da sluša šta mu oni govore, jer za to bismo mogli da pošaljemo i diktafon, jeftinije bismo prošli", našalio se Vučić.

On je rekao da će to biti ličnost oko koje će se složiti celokupna srpska javnost i neko za koga ljudi neće moći da kažu da je loš za Srbiju.

Vučić je nakon konferencije sa visokim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom, naglasio da je izbor šefa pregovaračkog tima izuzetno važan, jer će on sutra biti komesar u Evropskoj komisiji, osoba koja je najbolje upućena u rad evropskih institucija i zna koliko je odgovoran taj posao.

"Ako me pitate hoće li glavni pregovarač biti izabran po stranačkom ili stručnom kriterijumu, mogu da kažem da će svakako to biti neko ko poznaje EU, ko je stručan i na koga Srbija može da računa"
, kazao je on.

(Izvor: Agencije, Blic)

Pogledajte još