Olimpijski dan trčanja na Ušću

Tradicionalni Olimpijski dan trčanja, kojim se obeležava rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) biće održan u subotu 6. juna na Ušću, najavili su juče organizatori te manifestacije u restoranu Mekdonalds u Novom Beogradu. 

Sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Branislav Jevtić naglasio je da je ovogodišnji moto Olimpijskog dana - "Brzikm korakom kroz Evropu". 

"Kretanje, učenje i otkrivanje su suština nove vizije Olimpijskog dana, čija je osnovna svrha podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi i porodično druženje ", istakao je Jevtić. 

On je podsetio na geslo kojim je ovogodišnju manifestaciju obeležavanja Olimpijskog dana u svetu najavio predsednik MOK-a Žak Rog: "Olimpijski dan trčanja ne pripada državi, ni pojedincu, on ne sadrži pobedu i poraz, to je dan koji pripada svakome, bez obzira na sposobnosti, dan u kojem se proslavlja san o miru, druženju i uči kako da se igra", preneo je Jevtić reči čelnika MOK-a. 

Direktor "Mekdonaldsa" za Srbiju Dragoš Pavićević podsetio je da Olimpijski dan trčanja predstavlja "spoj lepog i korisnog". 

"Kroz Olimpijski dan se promoviše rekreacija i fizička aktivnost uopšte, kao i univerzalne olimpijske vrednosti", istakao je Pavićević. 

Olimpijski dan trčanja počeće u 18.00, a otvoriće ga naši atletski reprezentativci, učesnici Olimpijskih igara u Pekingu Predrag i Nenad Filipović, koji se pripremaju da ove godine prepešače 4.200 kilometara od Atine do Osla.

Izvor: 24sata
3. jun

Pogledajte još