Caritas International Belgium

Caritas International Belgium, belgijska humanitarna organizacija, objavila je prvi broj biltena "Seoski turizam u Šumadiji", u okviru projekta koji sprovodi u Centralnoj Srbiji „Podrška razvoju održive poljoprivrede i seoskog turizma u centralnoj Srbiji“ tokom 2009. i 2010. godine.

Ovaj projekat finansira belgijska vlada, uz lokalne partnere, Grad Kragujevac i Caritas International Belgium. Projekat se realizuje u okviru Programa ekonomske saradnje Srbije i Flandrije (Belgija) iz sredstava Flamanskog finansijskog fonda za zemlje Zapadnog Balkana sa ciljem osnaživanja bilateralnih odnosu dveju država.

Cilj Caritasa je da u svakom broju biltena, koji će izlaziti dvomesečno, predstavi aktuelnosti iz seoskog turizma u Šumadiji. Pored najsvežijih vesti iz zemlje i regiona vezanih za turizam na selu, u svakom broju predstaviće se trenutna smeštajna ponuda u Šumadiji, neko od seoskih domaćinstava i njihovih vlasnika. 

Ljubiteljima jednodnevnih tura predstaviće se izletničke destinacije i šumadijski specijaliteti, a takođe i najaviti sve važnije turističke manifestacije, korisni linkovi i kontakti, aktuelni konkursi.

Svi zainteresovani za dobijanje biltena u PDF formatu (putem e-maila), mogu da se prijave na e-mail adresu: marina.bozinovic@caritas.rs

Pogledajte još