Tri žrtve i ubica sahranjeni u istom dvorištu

Oko stotinak meštana i rodbine ispratilo je na večni počinak žrtve svirepog ubista koje je počinio Mileta Sarić, u noći između četvrtka i petka, kada je majku i dve strine ubijao udarcima maljem u glavu.

Još ne verujemo da se ovo zaista dogodilo. Šokirani smo, potreseni, tužni. Na tako svirep način da ubije, i to najbliže. Znao sam Mileta. U poslednje vreme je bio malo čudan, lečio se, ali ovde nikada nije pravio probleme. Mada, po selu se pričalo da je prek i da je ranije napadao oca i majku“, kaže komšija Raković.

Dok su odavali poslednju počast žrtvama, među komšijama koje su odrečno odmahivale glavom mogle su se čuti reči neverice i uzdasi, kao i priča o strašnom zločinu koji se odigrao te noći. Neki meštani tvrde da su videli ubicu u četvrtak veče i da je bio pod dejstvom alkohola.

Od porodičnog imanja Sarić prve kuće udaljene su i po nekoliko desetina metara, tako da niko ništa nije čuo niti video, ali se pretpostavlja da je ubica prvo usmrtio majku Slobodanku, u krevetu. Onda je krenuo prema kući strine Milene. Razvalio je prozor, prislonio merdevine i uskočio u kuću. Verovatno je Milena pokušala da pobegne jer je zločin nad njom izvršen u hodiniku gde ju je, pretpostavlja se, ubica sustigao.

Strina Kosara u to vreme sedela je na krevetu u svom domu kada je Mileta upao razvalivši vrata i naneo joj smrtonosne povrede.

U opštini Arilje proglašen je dan žalosti, a troškove sahrane platila je lokalna samouprava.

Odmah smo zakazali vanrednu sednicu i proglasili dan žalosti u opštini. Platićemo troškove i izaći u susret rodbini žrtava, ukoliko im bude potreban bilo kakva pomoć. Arilje je zanemelo od šoka i tuge“, kaže predsednik opštine Zoran Todorović.

Izvor: Blic

Pogledajte još