Niko nije reagovao: Ubica iz Arilja i ranije pokušavao da ubije roditelje

Naslonjen o ogradu dvorišta, Maksim Uskoković priča za „Blic“ i posmatra policajce koji su došli na uviđaj, jer je Mileta Sarić (55), u porodičnoj kući u selu Visoka kod Arilja, juče pred zoru macolom ubio majku Slobodanku (75). Nedaleko odatle u drugog kući u istom dvorištu nastavio je krvavi pir i ubio strinu Milenu (82), dok je u trećoj kući do smrti tukao Kosanu (83). Zatim se obesio u četvrtom objektu, koji se nalazi takođe na porodičnom imanju.

Tela četvoro Sarića našao je Kosanin zet Mladomir. On je ranom zorom poveo ovce na ispašu i svratio da obiđe taštu. Ali pronašao ju je na podu kuće sa razbijenom glavom. Zatim se uputio ka kući strine Milene. Tu je primetio razbijen prozor i posumnjao na najgore. Odmah je pozvao policiju.

„O tragediji smo čuli u malinama i nemamo snage da odemo u selo. Ovo je velika tragedija. Mileta je prema rođacima i ranije bio nasilan. Već je pokušao da ubije oca i majku. Otac mu je preminuo pre godinu dana“, kroz suze priča komšinica Lela Raković.

Majka i strine Mileta Sarića imaju povrede glave. Sve tri su ubijene udarcima macolom u glavu.

„Sarić je pre dve godine bio na lečenju od alkoholizma. Postoje i prekršajne prijave protiv njega za remećenje javnog reda i mira. Nije isključena mogućnost da je u noći zločina bio pijan
“, rekao je Joviša Lazarević, istražni sudija Višeg suda u Užicu.

U zaseok Sarići, neposredno posle uviđaja stigli su komšije i predstavnici lokalne samouprave. Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović kaže da je ovakav zločin nezapamćen na ovim prostorima.

„Nezahvalno je komentarisati bilo šta u ovom trenutku, osim da smo neizmerno potreseni događajem. Preuzećemo sve troškove sahrane i pomoći porodicama nastradalih u veoma teškom trenutku za sve nas“, kaže Todorović.

Izvor: Blic

Pogledajte još