Dačić: Kvalitativne, a ne kozmetičke promene

"Razgovori u koje ulazimo nisu nametnuti, nisu kozmetika, za cilj imaju bolje rezultate, koje će građani osetiti i zato će biti anaiziran svaki deo državne uprave", rekao je Dačić.

On je precizirao da se neće razgovarati samo o personalnim rešenjima, već je među zadacima i buduća politika vlade, način kako da se privuku investicije i pregovori sa EU.

"Razgovori će biti o daljim ciljevima, putu i kadrovima vlade. Namera je da iz serije sastanka izađemno sa kvalitativnim promenama u svim segmentima", rekao je premijer.

On je dodao da je iza vlade skoro godinu dana i da je vreme da se napravi analiza do sada učinjernog i vidi šta treba i može bolje.

Dačić je rekao i da se, iako se najviše govori o personalnim rešenjima i ministrima koji će biti rekonstruisani, odgovor ko više neće biti deo tima u Nemanjinoj 11 neće dobiti na današnjem prvom sastanku lidera.

"Nameravam da se analizira i rad državnih sekretara i pomoćnika ministara. Oni su operativci u ministarstvima što naravno ne abolira odgovornosti same ministre za rad resora. Ali svako treba da snosi deo odgovornosti za ukupan učinak"
, poručuje premijer.

Sastanak lidera koalicije Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića najavljen je za danas u 16 sati u vili Bokeljka
. Kako je ranije najavio potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekonstrukcija će biti završena do 27. jula.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još