Dačić razgovarao sa Šojguom

MOSKVA, 3. juna 2009. (Beta) - Kopredsednik srpsko-ruskog međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju, potpredsednik srpske vlade Ivica Dačić izjavio je u sredu u Moskvi da će Rusija "ovih dana" početi da primenjuje bescarinske tarife na još neke proizvode iz Srbije sa proširene liste iz sporazuma o slobodnoj trgovini.

Dačić predvodi srpsku delegaciju, koja će učestvovati u radu Međunarodnog ekonomskog foruma, koji se održava u Sankt Peterburgu od 4. do 6. juna. U delegaciji, koja je danas razgovarala sa drugim kopredsednikom komisije, ministrom za vanredne situacije Rusije Sergejom Šojguom su i ministar energetike Petar Škundrić i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Dačić je nakon razgovora sa Šojguom dopisnicima srpskih medija kazao da je početak primene proširene liste proizvoda iz režima slobodne trgovine, u skladu sa protokolom potpisanim u aprilu u Beogradu. On je rekao da je u susretu konstatovano da se od aprila dogodilo "niz pozitvnih stvari" u bilateralnim odnosima, kao što je ratifikacija spporazuma o klirinškom dugu, što će, prema njegovim rečima, omogućiti realizaciju nekih projekata kao što je rekonstrukcija hidroelektrane Đerdap na osnovu klirinškog duga.

Pogledajte još