Počeo sastanak lidera o Vladi

Sastanak premijera Ivice Dačića, potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića počeo je oko 16.30 u Vili "Bokeljka", na Dedinju. Na sastanku su i neki od saradnika trojice vladinih i stranačkih čelnika.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić je na sastanak došao automobilom "Fijat 500L".

Još se ne zna se da li će posle sastanka biti izjava novinarima.

Kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija vlade treba da bude završena do 27. jula, a prema najavama iz vodeće stranke koalicije - treba očekivati obimne i sveobuhvatne promene, ne samo personalne, već promenu politike i ciljeva kabineta premijera Ivice Dačića.

Rekonstrukcija bi trebalo da obezbedi bolje rezultate, pre svega u ekonomiji.

Vicepremijer Aleksandar Vučić procenio je juče da će rekonstrukcija vlade biti "težak proces", ali da je nesumnjiva želja da se pokaže narodu da su principi odgovornosti, smenjivosti i poštovanja njegove volje važniji od partijske pripadnosti i poslušnosti.

Premijer Dačić rekao je da razgovori vladajuće većine o rekonstrukciji vlade koji danas počinju treba da rezultiraju kvalitativnim promenama u radu izvršne vlasti i da promene neće biti kozmetičke.

"Razgovori u koje ulazimo nisu nametnuti, nisu kozmetika, za cilj imaju bolje rezultate, koje će građani osetiti i zato će biti anaiziran svaki deo državne uprave", rekao je Dačić za "Blic".

On je precizirao da se neće razgovarati samo o personalnim rešenjima, već je među zadacima i buduća politika vlade, način kako da se privuku investicije i pregovori sa EU.

"Razgovori će biti o daljim ciljevima, putu i kadrovima vlade. Namera je da iz serije sastanka izađemno sa kvalitativnim promenam u svim segmentima", rekao je premijer.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Vučić ranije je najavio da će rekonstrukcija biti završena do 27. jula.

Izvor: b92

Pogledajte još