Kalanović: Tri nedelje za rekonstrukciju Vlade

Lideri vladajuće koalicije dogovorili su se da iduće nedelje postave šefa pregovaračkog tima Srbije za pristupne pregovore sa EU, a nisu razgovarali o personalnim promenama u Vladi, izjavila je ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović.

Kalanovićeva je novinarima u dvorištu vile "Bokeljka" na Dedinju, gde se održava sastanak čelnika vladajuće koalicije, rekla da je danas bilo reči samo novom programu Vlade koja bi trebalo da bude u novom sastavu do kraja jula.

Prema njenim rečima, ove nedelje biće još reči o vladinim ciljevima, a iduće sedmice će se unutar stranaka razgovarati o ciljevima Vlade i personalnim rešenjima.

Treće sedmice će Vlada i Skupština obaviti sve neophodne poslove kako bi bio omogućen rad "rekonstruisane" Vlade.

I dalje u toku sastanak premijera Ivice Dačića, potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra finansija Mlađana Dinkića koji je počeo oko 16.30 u Vili "Bokeljka", na Dedinju. Sastanku prisustvuju i potpredsednica URS-a i ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović, potpredsednik SPS-a i ministar prosvete Žarko Obradović i direktor kancelarije za KiM Aleksandar Vulin.

Kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija vlade treba da bude završena do 27. jula, a prema najavama iz vodeće stranke koalicije - treba očekivati obimne i sveobuhvatne promene, ne samo personalne, već promenu politike i ciljeva kabineta premijera Ivice Dačića.

Rekonstrukcija bi trebalo da obezbedi bolje rezultate, pre svega u ekonomiji.

Dačić je ranije danas na Goliji izjavio da će se, prilikom razgovora o rekonstrukciji Vlade, razgovarati i o načinima za što brže pregovore o člansvu Srbije u Evropskoj uniji, smanjenju nezaposlenosti i privlačenju investicija.

On je novinarima rekao da neće biti samo reči o personalnim rešenjima, već i o definisanju političkih ciljeva Vlade Srbije.

Vicepremijer Aleksandar Vučić procenio je juče da će rekonstrukcija vlade biti "težak proces", ali da je nesumnjiva želja da se pokaže narodu da su principi odgovornosti, smenjivosti i poštovanja njegove volje važniji od partijske pripadnosti i poslušnosti.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, koji je na sastanak došao automobilom "Fijat 500L", izjavio je ranije da je cilj rekonstrukcije da Vlada izgleda bolje, da se dobiju jači državni sekretari i bolji direktori na važnim pozicijama.

Prema njegovim rečima tačno se zna ko je postigao loše rezultate i oni će, kako je rekao, biti promenjeni u rekonstrukciji Vlade.

Izvor: b92

Pogledajte još