Čačak: Sudskom odlukom mora da uspava psa jer previše laje

Gradsko veće odbacilo je žalbu na Rešenje inspektora za zaštitu životne sredine Gradske uprave za inspekcijski nadzor grada Čačka od 26. novembra 2012. godine kao neblagovremenu.

Inače, u svojoj tužbi Mijačićeva navodi da u stambenoj zgradi drži psa rase ovčarski pulin, starog 4 godine i jednog sijamskog mačka starog 13 godina, a da navodi iz rešenja da pas laje po ceo dan i celu noć nisu tačni.

"Pas laje kada komšija baca petarde ili kada na moja vrata dođu nepoznate osobe. On čuva moju majku i mene od manijaka koji ulaze u zgradu, viču i lupaju. On je naš zaštitnik",
navodi Zlatana ističući da je pas čipovan, redovno vakcinisan i da poseduje sve potvrde (pasoš).

Kako odluka nalaže, pas bi morao biti premešten na drugu lokaciju ili čak biti uspavan, kako ne bi “narušavao javni red i mir”.

"Ja niti mogu, niti bi po Zakonu o dobrobiti bilo ispravno, da psa pustim negde da luta, niti da ga eutanaziram. Pas je zdrav i istreniran, socijalizovan i poslušan.Trudiću se da lavež svedem na najmanju moguću meru, na lavež upozorenja, prekidajući ga komandom koju moj pas sluša. Osim toga, ja nisam napravila nikakvo prihvatilište kod Medicine rada, kako u rešenju stoji. Na tom velikom prostoru ima nekoliko pasa, koje su vlasnici nekažnjeno odbacili. Ti psi su sada čipovani, vakcinisani i sterilisani, pod veterinarskim su nadzorom i brane teritoriju od drugih pasa. Oni su socijalizovani i nisu opasni po ljude"
, dodaje ona.

Ovo je još jedan dokaz da zakon stoji isključivo na jednoj strani, zbog čega ona druga mora snositi posledice, patiti ili čak umreti. Nadamo se da će se naći rešenje za ove nepravedno osuđene Čačane.

Izvor: kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.